FONTOS Európa minket másol, hatalmas áttörést hozhat az azonnali fizetés Magyarországon
traders
Üzlet

Elképesztő ralit teljesített az amerikai tőzsde

Portfolio
Európában jelentősebb emelkedést láttunk ma a kontinens börzéin, a magyar tőzsde emelkedéssel zárt. A USA-ból kedvező munkanélküliségi adat érkezett, hiszen a várt további emelkedés helyett csökkent az amerikai munkanélküliségi ráta májusban, ezután a tengerentúli tőzsdék felpattantak a pénteki kereskedésben.

Elképesztő ralit zárt Amerika

A kedvező munkaerőpiaci adatok után hatalmas ralit teljesítettek az amerikai tőzsdék:

  • a Dow Jones 3,15%-kal,
  • a Nasdaq 2,06%-kal,
  • az S&P 500 pedig 2,62%-kal került feljebb.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Rekordmagasan a Nasdaq

222 pontos pluszban van eddig a mai nap a Nasdaq, ezzel 2,32%-os szárnyalás után rekordmagasra, 9838 pontra száguldott a tech-index.

A többi index is szépen megy: az S&P 500 2,94%-os, a Dow Jones 3,68%-os pluszban van.

A befektetők a meglepően jó amerikai munkaerőpiaci adatokra veszik a részvényeket, de jót tett az is a techszektornak, hogy egy elemző bemondta az 1000 dolláros Tesla-célárat:

Felszállási engedélyt kapott a Boeing

A repülőgépgyártó papírjai ma több mint 15%-kal kerültek feljebb, de 8%-os rallyban van a United Technologies is, illetve az ExxonMobil is 7,7%-kal ugrott feljebb. 

Ezer pontos a rally

Ezer pontos pluszban áll a Dow Jones index pénteken, ez 3,9%-os szrányalást jelent. A mutató március eleje óta először van 27 ezer pont felett. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Közben az S&P-500 is 3,1%-os szárnyalásban van a csütörtöki záráshoz képest, míg a Nasdaq egyelőre 1,8%-kal erősödött. 

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1,9 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az OTP 2,5 százalékot emelkedett, a Mol 1,7 százalékkal került feljebb, a Richter 0,8 százalékot erősödött, míg a Magyar Telekom 3,5 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban az AutoWallis teljesített, melynek árfolyama 6 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az EHEP teljesített, melynek árfolyama 5,8 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább emelkednek az európai tőzsdék

Tovább emelkedtek az európai tőzsdék, miután a kiderült, hogy csökkent a munkanélküliség az Egyesült Államokban, ez pedig a gazdaság gyorsabb talpra állásának egyik jele lehet. A Bank of America elemzői ma arról számoltak be, hogy várakozásaik szerint az európai részvények további 10 százalékot emelkedhetnek szeptember végéig, ahogy a gazdasági aktivitás javul.

Felpattantak az amerikai tőzsdék

Felpattantak a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 2,6 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 2 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,9 százalékot erősödött. Az jelentős emelkedés elsősorban annak köszönhető, hogy 2,5 millióval nőtt az állásban lévők száma az USA-ban, ami nagyon komoly meglepetés. A vártnál sokkal jobb adat egyben azt is jelentette, hogy az áprilisi 14,7 százalékról 13,3 százalékra csökkent Amerikában a munkanélküliségi ráta, miközben az elemzők 20 százalék körüli értéket vártak előzetesen.

Jelentős emelkedés jöhet Amerikában

Nagyobb emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állás alapján a Dow 2,2 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 1,5 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékot gyengülhet. Azok után, hogy áprilisban több mint 20 millióval csökkent a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban, a szakemberek arra számítottak, hogy májusban további 8 milliós szűkülés lehetett. Ehhez képest a pénteken közölt adat szerint 2,5 millióval nőtt az állásban lévők száma, ami nagyon komoly meglepetés.

Brutális meglepetés Amerikában: 2,5 millió új munkahely, csökkenő munkanélküliség

A várt további emelkedés helyett 13,3%-ra csökkent az amerikai munkanélküliségi ráta májusban miután a foglalkoztatottság 2,5 millió fővel emelkedett – közölték a tengerentúli hatóságok péntek délután.

Tovább a cikkhez

Tépik az autógyártókat

Emelkedik az autógyártók árfolyama, ami annak köszönhető, hogy a koronavírus miatt alaposan megütött autóipar segítségére siettek az európai kormányok. A Renault például ötmilliárd eurós hitelt vesz fel, melyre a francia állam garanciát vállal – jelentették be szerdán. A lépést hetek óta tervezték. Emellett a német kormány szerdán a vártnál jóval nagyobb gazdaságösztönző csomagot jelentett be, amelynek egyik része az, hogy megemelik az elektromos és hibrid autók vásárlásához nyújtott támogatást.

Emelkedik a magyar tőzsde

Emelkedik a magyar tőzsde a délutáni kereskedésben. A blue chipek felemásan teljesítenek, a Magyar Telekom nagyobb esése mögött az húzódik meg, hogy mától osztalékszelvény nélkül forognak a cég papírjai. A Richter részvényei is osztalékszelvény nélkül forognak mától. A Magyar Telekom 20,2 forint osztalékot fizet részvényenként június 17-től kezdődően, a Richter pedig 63 forintot fizet részvényenként, a kifizetés június 15-én kezdődik.

Raliznak a bankrészvények

Emelkednek az európai tőzsdék a pénteki kereskedésben, amely részben a bankszektor ralijának köszönhető. A kedvező hangulat mögött az húzódik meg, hogy tegnap az Európai Központi Bank megemelte az eszközvásárlási programjának keretösszegét. 

Csökkentette az AutoWallis célárát a Concorde

149 forintról 130 forintra csökkentette a Concorde az AutoWallis 1 éves célárát, az ajánlás továbbra is felhalmozás. A kulcs a 2019-ben meghirdetett stratégia implementálása lehet, illetve az operatív marzs növelése.

Tovább a cikkhez

Mi vár most a hazai részvénypiacra és a forintra? – Elmondták a profi befektetők

A nagy márciusi esést követően a hazai részvényindex felpattant, majd az erősödés májusban is folytatódott, a legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők hosszabb távon továbbra is látnak lehetőséget a magyar részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők kedvenc részvénye ebben a hónapban egy hazai blue chip lett, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből emellett az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban rövid-, és hosszabb távon.

Tovább a cikkhez

Állami támogatást kap nagyberuházásához a Masterplast

Vissza nem térítendő állami támogatást kap a Masterplast a "Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program" részeként, a vállalat gyártó-és laboreszközök beszerzését, valamint infrastruktúrafejlesztést tervez a 2019 végén indult gyártásfejlesztési beruházásának keretein belül. A kapacitásbővítésnek köszönhetően a Masterplast saját gyártásból szolgálhatja ki az európai piaci igényeket stratégiai fontosságú diffúziós tetőfólia termékkörében, emellett az egészségiparba is beléphet a magyar vállalat.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a német tőzsde, szárnyal a Lufthansa

Emelkedik a német tőzsde, a 2,1 százalékkal került feljebb. Az index legjobban teljesítő komponensei között számos autógyártót is látunk, miután a német kormány tegnap a vártnál jóval nagyobb gazdaságösztönző csomagot jelentett be, amelynek egyik része az, hogy megemelik az elektromos és hibrid autók vásárlásához nyújtott támogatást.

Az emelkedést a Lufthansa vezeti, a légitársaság részvényei kikerülnek a DAX indexből, jelentette be a Deutsche Boerse csütörtökön, a Lufthansát az ingatlancég, a Deutsche Wohnen részvényei váltják majd a német részvényindexben. A Lufthansa papírjai a közepes kapitalizációjú részvényeket tömörítő MDAX indexbe kerülnek át.

Egyre feljebb az európai tőzsdék

Egyre feljebb kerülnek az európai tőzsdék a pénteki kereskedésben, miután tegnap az EKB a vártnál nagyobb mértékben növelte meg az eszközvásárlási programjának keretösszegét, ez pedig reményeket kelt egy gyorsabb gazdasági helyreállással kapcsolatban. A Stoxx 600 mostanra 15 százalékkal van a korábbi történelmi csúcsa alatt, a márciusi mélypontról pedig 37 százalékot emelkedett már az index. A német tőzsde emelkedése mögött az is meghúzódik, hogy korábban 80 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagról volt szó Németországban, de a szerda késő este véget ért koalíciós tárgyalások után végül egy 130 milliárd eurós csomagról állapodtak meg a kormánypártok a koronavírus-járvány okozta negatív hatások csillapítása érdekében.

Ezt hívják debütálásnak, duplázott a részvény az elsőn napján az amerikai tőzsdén

Csütörtökön indult a kereskedés a ZoomInfo Technologies részvényeivel ZI ticker alatt, a debütálás pedig nem akármilyenre sikeredett, napon belül 100 százalékot emelkedett az árfolyam az amerikai tőzsdén.

Tovább a cikkhez

Nagy nehezen megszületett a dátum: szombaton ül újra össze az olajkartell

Már zsinórban a hatodik emelkedő hetét zárhatja az olaj arra a hírre, hogy végül konkretizálták az OPEC+ ülés időpontját szombat délután négy órára, azonban már kezd olyan magasságokba kerülni az olaj ára, amely már lassan nem támogatja Oroszország érdekeit.

Tovább a cikkhez

Felpattantak az európai tőzsdék a nyitás után

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 1,2 százalékos emelkedése mellett, a CAC 1,1 százalékkal került feljebb, míg az angol FTSE 100 0,7 százalékot emelkedett. A milánói börze 1,5 százalékkal került feljebb, míg a spanyol tőzsde 1,5 százalékot emelkedett. Az emelkedéshez részben hozzájárult, hogy a márciusban bejelentett eszközvásárlási program keretösszegét 600 milliárd euróval 1350 milliárdra emelte az Európai Központi Bank (EKB), és az eszköz futamidejét is meghosszabbították fél évvel. A kamatokon nem változtatott csütörtökön az eurózóna jegybankja.

Emelkedéssel próbálkozik a magyar tőzsde a nyitás után

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel, az OTP 0,3 százalékos emelkedése mellett, a Mol 1,4 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,3 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 3,8 százalékot gyengült. A Telekom esése mögött az húzódik meg, hogy ma forognak először a cég részvényei osztalékszelvény nélkül. Ma a KSH az áprilisi ipari termelési adatát tette közzé.

Őrült rali: felrobbant az egyik amerikai légitársaság árfolyama

Az American Airlines árfolyama rekord mértékben emelkedett csütörtökön, ráadásul rekord magas volumen mellett, ezzel vezette az légitársaság szektor tegnapi raliját az amerikai tőzsdéken. Az emelkedés elsősorban annak volt köszönhető, hogy a társaság bejelentette, hogy növeli a kapacitásait annak fényében, hogy a koronavírus-válság nehezén már túl vagyunk.

Tovább a cikkhez

Erősödéssel indulhat a pénteki kereskedés a német tőzsdén

Az európai tőzsdék emelkedéssel vághatnak neki a pénteki kereskedésnek, a befektetői figyelem az EKB csütörtöki bejelentése után az amerikai munkaerőpiaci statisztikák felé fordul, a határidős DAX 175 pontos plusza 1,4 százalékos erősödést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában Mi történt eddig a tőzsdéken

  • Kezdetben emelkedéssel is megpróbálkoztak az irányadó amerikai részvényindexek csütörtökön, a lelkesedést a heti friss amerikai munkanélküli segélykérelmek száma táplálta, valamint segített a hangulaton az EKB bejelentése is. A zárás előtt egy órával romlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, az indexek végül felemásan zárták a napot, a befektetők egy része profitot realizálhatott a pénteki munkaerőpiaci adat felé közeledve. A Dow végül 12 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,7 százalékos eséssel zárt.
  • Az ázsiai tőzsdék többsége a kezdeti mínuszokat ledolgozva felfelé kapaszkodott a pénteki kereskedés második felében, a Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Ázsia más részein emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,2 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 0,7 százalékkal került ma feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel. A határidős DAX 69 pontos plusza 0,6 százalékos erősödést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.
  • Pénteken a KSH az áprilisi ipari termelési adatát teszi közzé, Németországból az áprilisi gyáripari megrendeléseket publikálják, míg az Egyesült Államokból a májusi munkaerőpiaci adatsorokra figyelnek majd a befektetők.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 0,3 százalékos emelkedést követően 37,4 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos esést követően 1 711,1 dollárnál jár.
  • A forint erősödött ma reggel az euróval szemben, egy euróért 344,55 forintot kell fizetni, míg egy dollár 303,66 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

Frankfurti tőzsde
london nagy britannia city
fiatalok a kanapén életbiztosítási szerződést kötnek
koronavirus nyaralás
molpakisztan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Frankfurti tőzsde