zoominfo
Üzlet

Ezt hívják debütálásnak, duplázott a részvény az elsőn napján az amerikai tőzsdén

Portfolio
Csütörtökön indult a kereskedés a ZoomInfo Technologies részvényeivel ZI ticker alatt, a debütálás pedig nem akármilyenre sikeredett, napon belül 100 százalékot emelkedett az árfolyam az amerikai tőzsdén.

Az üzleti-intelligencia cég részvényeinek kibocsátáskori ára 21 dollár volt, ami eleve magasabb volt, mint a korábban várt 19-20 dolláros ársáv felső határa. Amikor csütörtökön megindult a kereskedés a részvényekkel, az árfolyam 40 dolláron nyitott, ahonnan 42 dollárig húzták fel, ezzel megduplázta a kibocsátáskori árat, mielőtt az emelkedés egy része elolvadt, és végül 34 dolláron zárt a papír, ami kibocsátáskori árhoz képest 61,9 százalékos emelkedést jelent.

A ZoomInfo a kibocsátott 44,5 millió részvénnyel 890 millió dollár tőkét kívánt bevonni az elsődleges részvénykibocsátáson keresztül. Ez volt a legfrissebb tőzsdére vezetett nagy tech cég 2020-ban, ami a koronavírus által megütött IPO piac regenerálódását jelzi.

A héten egyébként egy másik nagyágyú, a Warner Music Group is belépett a nyilvános piacra, ami a legnagyobb amerikai IPO volt idén. A cég részvényei a szerdai első kereskedési napjukon 20 százalékot emelkedtek. A bevezetéskori 25 dolláros árfolyamhoz képest 30 dolláron zárt csütörtökön az árfolyam, ami 20 százalékos emelkedést jelent.

Érdemes lesz vigyázni azonban, hiszen két másik részvény is van a piacon, amelyeknek nagyon hasonló neve van és korábban már történt emiatt kavarodás. Az egyik a Zoom Video, ZM tickerrel, a válság egyik legnagyobb nyertese, melynek felrobban az árfolyama koronavírus miatti lezárások alatt. A másik hasonló nevű részvény a Zoom Technologies, ZOOM tickerrel, a részvényekkel való kereskedést ideiglenesen felfüggesztették márciusban, miután óriási emelkedést mutattak, valószínűleg az összekevert nevek miatt. Egyébként egy centes papírról van szó.

(Business Insider)

Címlapkép: Scott Eisen/Bloomberg via Getty Images

gazdag nő_nyaralás_medence_getty_stock
kerékpársáv bicikliút budapest járvány
koronaviruscoronavirus
koronavírus járvány beteg sejt
babyhome
adozas_nav
Véget ért az előrehozott választás Szlovéniában
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
szijjarto