Előfizetői tartalom

Készpénzben fuldoklik a magyar gazdaság, a legjobbkor jön a kormány drasztikus lépése

A magyar gazdaság a COVID-sokk okozta digitális felpörgés ellenére úszik a készpénzben, a legfrissebb, április végi adatok szerint tovább nőtt a forgalomban lévő készpénzállomány. Ezért is van nagy szükség a kormány várhatóan nagy hatású lépésére, melyet a napokban megjelent jövő évi költségvetési törvényjavaslatában rögzítettek: 60 ezer kereskedőnél lesz elérhető az elektronikus fizetés januártól, ahol eddig csak készpénzzel fizettünk. Már nemcsak POS-terminálokkal, hanem akár az azonnali fizetési rendszerre épülő megoldással is teljesíthető az új kötelezettség, ami igazi pezsgést hozhat a hazai fizetési piacra.

Áprilisban a COVID-krízis miatt tömegek szorultak karanténba, ekkor sokan fordultak a digitális, online csatornák felé a mindennapi bevásárlástól kezdve a bankoláson át a számlák befizetéséig. Iparági vélemények szerint a bankolásban 1,5-2 éves digitális ugrás zajlott le, a kártyás és más elektronikus fizetési módozatok pedig sokkal jobban előtérbe kerültek. Ennek ellenére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés