Portfolio signature

Mi vár most a hazai részvénypiacra és a forintra? – Elmondták a profi befektetők

Portfolio
A nagy márciusi esést követően a hazai részvényindex felpattant, majd az erősödés májusban is folytatódott, a legfrissebb alapkezelői felmérésünkből kiderül, hogy a profi befektetők hosszabb távon továbbra is látnak lehetőséget a magyar részvénypiacban. Az általunk megkérdezett alapkezelők kedvenc részvénye ebben a hónapban egy hazai blue chip lett, a Portfolio legfrissebb alapkezelői felméréséből emellett az is kiderül, hogy mire számítanak a profi befektetők a forint kilátásaival kapcsolatban rövid-, és hosszabb távon.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Allianz Alapkezelő, Dialóg, Diófa, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Merre mehet a magyar tőzsde?

Májusban a világ tőzsdéi mellett a hazai börzén is a megnyugvás jelei mutatkoztak, miután a befektetők a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozó intézkedések lazítására figyeltek elsősorban, emellett a bejelentett mentőcsomagok és likviditásbővítő intézkedések is támogatták a piaci szereplők optimizmusát. A fontosabb fejlett piaci tőzsdék 4-8 százalékkal kerültek feljebb, míg a BUX 2 százalékot emelkedett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az alapkezelői felmérésünkben résztvevő profi befektetők 45 százaléka várta azt ebben a hónapban, hogy a BUX a mínusz 5 és plusz 5 százalékos sávban mozog majd 3 hónapos időtávon, míg az alapkezelők 45 százaléka várt 5 és 15 százalék közötti emelkedést. Egy kisebbség azonban kimondottan pesszimistának tűnt, ők rövid távon akár 15 százaléknál nagyobb esést is el tudtak képzelni.

A Portfolio júniusi alapkezelői felmérésből kiderül:

  • Hogy ismét egy hazai blue chip lett a hazai alapkezelők kedvenc részvénye.
  • A profik hosszabb távon látnak fantáziát a hazai részvénypiacban.
  • Mi vár még a forintra? Erről is vallanak a profi befektetők.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A teljes anyag elolvasásához érdemes most előfizetni a Portfolio Signature-re, augusztus 11-ig 50%-os kedvezménnyel 1745 forintért (teljes áron a havidíj 3490 forint lesz). Az éves előfizetés díja 34900 forint, a fizetés egyszerűen, online tranzakcióval működik.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések