masterplast
Üzlet

Német leányvállalatot alapított a Masterplast

Portfolio
Német leányvállalatot alapított a mai nappal a Masterplast az ascherslebeni üzemegység megvásárlásához kapcsolódóan – tette közzé a társaság.

A Masterplast a társaság 2020. május 21-én bejelentett németországi üzemegység megvásárlásával kapcsolatban ma megalapította németországi leányvállalatát Masterplast Nonwoven GmgH. néven, Ascherleben székhellyel.

A megállapodás értelmében a Masterplast 50 százalékos tulajdonrészt, valamint kizárólagos menedzsment jogot szerzett a leányvállalatban, a fennmaradó 50 százalékot pedig Hartmut Layer szerezte meg.

A tulajdonostárs üzletrészének megvásárlására opciós megállapodást kötöttek a felek. A kivásárlási folyamat egy előre meghatározott ársáv keretein belül legkésőbb 2023. második negyedévében zárul le, melynek végén a Masterplast 100 százalékos tulajdonrészt szerez a vállalatban.

A kizárólagos menedzsment jogok részeként, a német leányvállalat önálló ügyvezetőjének az alapítók a társaság által kijelölt személyt - a Masterplast International Kft. cégvezetőjét - Jancsó Illést választották meg. A társaság tervei szerint a leányvállalat az operatív működését 2020. július 1. napjával kezdi meg, az egészségügy és építőipar részére speciális flízeket és többrétegű membránokat gyártó ascherslebeni üzemegység átvételével.

A vállalat várható éves árbevétele meghaladhatja a 15 millió eurót (2019-ben a Masterplast éves nettó árbevétele 107 millió euró volt).

A Masterplast 8 országban rendelkezett eddig leányvállalattal. 

Forrás: Masterplast éves jelentés
koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
koronavirus_strand