telefon_strand_nyar
Üzlet

Az Apple részvényei teljesen kiheverték a koronavírust

Portfolio
Mintha mi sem történt volna az elmúlt hónapokban, az Apple árfolyama új történelmi csúcson zárta tegnap az amerikai kereskedést, teljesen ledolgozva a koronavírus által okozott piaci turbulenciák közepette elszenvedett eséseket.

2,9 százalékot emelkedett a tegnapi amerikai kereskedésben az Apple árfolyama, ezzel új történelmi csúcson, 331,5 dolláron zárt a papír. Idén ez volt a 11. alkalom, amikor történelmi csúcsra emelkedett a részvények árfolyama. Az előző történelmi csúcsot február 12-én állította fel a részvény, még azt megelőzően, hogy nyilvánvalóvá vált volna, hogy globális járványt okoz a koronavírus. 

A koronavírus terjedése közepette az Apple részvényeit sem kímélték a részvénypiaci pánikban. A vállalat kénytelen volt ideiglenesen üzleteket bezárni és a hanyatló fogyasztói bizalom sem segítette az eladásokat. De a közelmúlt fejleményei alapján, hogy miután az üzletek kinyitottak, a fogyasztók hajlandóak tovább költekezni, optimisták lettek az elemzők.

350 millió iPhone várja, hogy lecseréljék egy újabb modellre – véli a Wedbush elemzője. Hozzáteszi, hogy az Apple-nek kivételesen jó helyzetben van a közelgő 5G-s ciklusban, a várhatóan hamarosan bemutatásra kerülő készülékével. Az iPhone-cserék 20 százaléka Kínából jöhet a következő évben. Szerinte az ismételten felerősödő amerikai-kínai csörte inkább csak a negatív híráramlás miatt jelent kockázatot, nem lesz valós hatása a következő iPhone-ok keresletére.

Annak ellenére emelkedett az Apple árfolyama a tegnapi kereskedésben, hogy a Barclays szerint nagyjából egy hónapot csúszhat az Apple ígéretesnek tartott 5G-s iPhone-ja a beszállítói lánc akadozása miatt.

Címlapkép: Getty Images

(Marketwatch)

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Disney