Előfizetői tartalom

Az idén agyonsztárolt arany biztosan annyira jó befektetés? – A múlt nem ezt mutatja

Portfolio
A Goldman Sachs múltbeli elemzésével azzal érvel, hogy az elemzők széles körében attraktívnak tartott aranybefektetés mégsem olyan jó ötlet, sőt ki is mondja, hogy nem javasolja stratégiai befektetésként az ügyfelek portfoliójába a sárga nemesfémet. Hosszú távon alig hoz többet, mint az infláció, ráadásul csak igen magas inflációs környezetben tűnik jó befektetésnek. Amennyiben a múlt medvepiacait vizsgáljuk, nem minden esetben nyújtott védelmet az arany, azonban a jelenlegi helyzetben jól teljesít.

A múltban alig hozott az infláció felett az arany A Goldman Sachs historikusan vizsgálta meg az arany teljesítményét, és arra mutat rá, hogy reál értelemben csupán egy százalék hozamot biztosított az elmúlt 150 évben az arany, azaz az infláció felett csak 1 százalékos hozamot volt képes befektetőinek hozni, mely nem sok, ráadásul a tárolás és a biztosítás költségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés