hidroxiklorokin_koronavirus_gyogyszer
Üzlet

Koronavírus: felfüggeszti az egyik ígéretes gyógyszer tesztelését az Egyesült Királyság

Portfolio
Felfüggesztette az Egyesült Királyság az egyik koronavírus ellen ígéretesnek tartott gyógyszer, a hidroxiklorokin tesztelését – írja a Reuters. A készítmény, amire egyébként Donald Trump is esküszik, használhatatlan a koronavírusos betegek kezelésében a brit tudósok szerint.

Az Oxfordi Egyetem egyik professzora szerint, aki a tesztek egyik vezetője, teljesen hatástalan az eredetileg malária kezelésére kifejlesztett szer a koronavírus ellen. A tesztek előzetes eredményei azt mutatják, hogy a hidroxiklorokin nem csökkenti a halálozást a kórházban kezelt koronavírusos betegek esetén.

A tesztek során 1542 fő kapott hidroxiklorokin-kezelést, ezt hasonlították össze 3132 beteg eredményeivel, akik pedig nem kaptak a készítményből. Nem volt szignifikáns különbség a két csoportban a halálozási rátában 28 nap elteltével – írja a Reuters.

Felfokozott várakozások voltak a hidroxiklorokinnak kapcsolatban, amiben Donald Trumpnak is nagy szerepe volt. Az amerikai elnök már a járvány kezdete óta hangoztatja, hogy ez az egyik legígéretesebb szer, sőt, állítása szerint ő maga is szedte megelőzésképp. A több évtizedes múltra visszatekintő gyógyszer olcsó és széles körben elérhető gyógyszer lenne, amennyiben hatásos lenne a koronavírus ellen.

Meglehetősen vegyes tanulmányok láttak eddig napvilágot a gyógyszerrel kapcsolatban. Felmerültek biztonsági kockázatok is, ami miatt több tesztet leállítottak.  

A héten a minnesotai egyetem publikálta kísérleteinek eredményeit, ami azt mutatta, hogy a gyógyszer nem tudta megelőzni a fertőzést a koronavírusnak kitett személyeknél.

Címlapkép: Getty Images

Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Tőzsde