Előfizetői tartalom

Vagyonuk kevesebb mint 0,1 százalékát adományozták a koronavírus elleni harcra a leggazdagabb amerikaiak

Portfolio
Amerika 50 leggazdagabb embere összesen 1 milliárd dollárt adományozott a koronavírus elleni harcra a nyilvános bejelentések alapján. Ez hatalmas összeg, de ha a vagyonukhoz arányosítva szinte elenyésző: a teljes vagyonuk mindössze 0,1 százalékának felel meg – írja a CNBC a Washington Post felmérésére hivatkozva.

A tanulmány szerint az 50 leggazdagabb amerikai közel harmada egyáltalán nem adakozott (vagy legalábbis erről publikusan nem nyilatkozott), bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy közülük néhányan a vállalataikon keresztül adtak pénzt a koronavírus elleni harcra. A Washington Post kiszámolta, hogy az egyes milliárdosok által adományozott összeg mekkora lemondást jelentene egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés