Előfizetői tartalom

Veszélyes vizeken: nagyon nem mindegy, milyen stratégiát választunk most a tőzsdéken

Portfolio
Érdemes az erős mérlegű, kezelhető eladósodottságú vállalatok részvényeibe fektetni, mert azok nem csak az idén év eleji tőzsdei zuhanásban teljesítettek jól, de az eddig eltelt öt hónapban is erősek voltak, és az év hátralévő részében is felülteljesíthetnek, vélik a SocGen elemzői. Bár a márciusi tőzsdei mélypontok óta a magas eladósodottságú vállalatok részvényárfolyama is nagyot emelkedett, ezeket a papírokat érdemes kerülni, a hitelpiaci folyamatok alapján a helyzetük tovább romolhat, a részvényeik pedig tartósan nyomás alá kerülhetnek.

A koronavírus-járvány miatt kialakult részvénypiaci esés sok befektetőt meglephetett, de utólag visszanézve abban semmi meglepő nem volt, hogy hogyan teljesítettek az egyes részvénycsoportok, szektorok a február közepe és március közepe között lezajlott tőzsdei zuhanásban. A defenzív szektorok, például az erős mérleggel jellemezhető vállalatcsoportba sorolható cégek részvénye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés