Bika
Üzlet

Nagyot emelkedett az OTP, felpattant a Richter

Portfolio
Az OTP a héten fontos szinteket áttörve nagyot emelkedett, az árfolyam túlvett tartományban jár, kérdés, hogy a lendületet megtörheti-e egy korrekció a közeljövőben. A Richter a hét második felében felpattant, a gyógyszergyártó papírjaira és érdemes lesz majd figyelni. A hazai blue chipek grafikonjai alapján megnéztük, hogy mire érdemes fókuszálni az előttünk álló hét folyamán.

OTP

Az OTP a múlt héten az idei február-áprilisi zuhanásra húzott 23,6 százalékos Fibonacci szintet áttörve nagyot emelkedett, az erősödés egészen a múlt hét második feléig folytatódott, az árfolyam azonban rövid távon túlvetté vált, a 38,2 százalékos Fibonacci szintet már nem tudta megtesztelni, majd a részvény lefordult. A héten újult erővel folytatódott az emelkedés, az árfolyam a 38,2 százalékos Fibonacci szint áttörése után az 50 százalékos Fibonacci szint közelébe érkezett meg, az OTP ezzel csaknem teljesen betöltötte a március közepén hagyott rést is. Az elmúlt napok emelkedése után az árfolyam túlvett tartományban jár, kérdés, hogy mindez megtöri-e majd az elmúlt időszak lendületét. Felfelé, a márciusi rés felső széle és a 11 800 forint közelében található 50 százalékos Fibonacci szint együttesen képez ellenállást az OTP számára. Lefelé, a 38,2 százalékos Fibonacci szint jelenthetné az első támaszt, 10 888 forint közelében.

Mol

A Mol április óta az 1900 és 2100 forintos sávban mozgott, bár a részvény május közepén ismét felszúrt a 2 100 forintos sávtető fölé, de nem tudott felette zárni. Ezután lecsorgás kezdődött, majd az árfolyam a hét elején nagyot esett, a Mol az 1 950 forintos szint alá került, a hét végére azonban ismét feljebb tudott kapaszkodni a részvény. Lefelé, az 1950 forintos szint alá kerülve az 1 900-as szint jelentheti a következő megállót. Míg a jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, a 2 100 forintos sávtetőt célozhatná meg az árfolyam.  

Richter

A Richter május 11-én új lokális csúcsot ütött, akkor azonban nem volt képes az árfolyam a 7090 forintos szint felett bezárni, majd a részvény a 7090 forintos szintet ismételt tesztelése után oldalazni kezdett. Az elmúlt hét második felében úgy tűnt, hogy negatív korrekció következhet, az alacsonyabb csúcspontok felvetették a folytatódó lejtmenet lehetőségét. A hét eleji esés után a hét második felében az árfolyam felpattant. Amennyiben az emelkedés folytatódik, első körben a 7 090 forintos szint, majd a 7 150 forintos lokális csúcs jelentenek ellenállást. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, 6 675 forint közelében találjuk az első támaszt.

Magyar Telekom

A Magyar Telekom március közepétől április végéig egyre magasabb mélypontokat hagyott a grafikonon, amely során egy emelkedő háromszög formálódott. Az árfolyam nagyot emelkedett április utolsó hetében, amelyet követően áttörésre került a háromszög 374 forint közelében található felső szára, majd az árfolyam leküzdötte a 387 forintos szintet. Az árfolyam az elmúlt hetekben a 380 és a 400 forint közötti sávban mozgott, a múlt héten a Magyar Telekom felfelé próbált kitörni a sávból, majd a sikertelen kísérlet után lefordult az árfolyam. A hét első felének oldalazása után pénteken az osztalékszelvény vágása után a sáv alját is tesztelte a részvény, majd végül sikerült felette zárnia. Felfelé, a 400 forintos sávtető áttörésével nyílhatna meg az út a további emelkedés előtt, míg a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, továbbra is a sáv alját jelentő 380 forintos szint jelenthetné az első támaszt.

Címlapkép forrása: Silas Stein/picture alliance via Getty Images

Tőzsde
ausztralia melbourne koronavirus kuzdelem200708
calabria olaszország getty stock
szentkiralyialexandra
fiatalok étterem_getty stock
fitch
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Tőzsde