Előfizetői tartalom

Nekimegy Trump a Twitternek és a Facebooknak, mi zajlik a háttérben?

Szabó S. László, szaboconsult.eu
Bizarr lenne, ha pont Trump megsértődése váltaná ki a szociális média sokak által sürgetett szabályozását. Ezt ugyanis főleg a baloldal sürgeti, míg a belföldön libertárius elveket hirdető elnök például Franciaország zsarolásával akadályozta meg, hogy a technológiai óriásvállalatokat, köztük az általa támadott Twittert és Google-t megadóztassák. Az esély erre csekély, nem csak azért, mert még sok jogi akadály tornyosul az elképzelések előtt, hanem mert a problémahalmaznak csak azt az elemét emelik ki, amely Trumpnak fáj, és így a többi populistához hasonlóan, jó kérdésre rossz választ ad. A fő vitapont ugyanis nem az, hogy milyen megjegyzést fűznek a portálok a megszólalásokhoz, hanem hogy melyik információnak milyen nyilvánosságot adnak. A frontvonalak pedig, mint mostanában egyre gyakrabban, nem egyenesek.

A kiváltó okokról és az elnöki rendelettervezetről a Portfolio már beszámolt. Ennek közvetlen hatása nem sok lesz, viszont célja az is, hogy előkészítse a vitatott, a médiavállalatokat védő törvényi előírás, a Kommunikációs Tisztességről szóló törvény 230-as cikkelyének módosítását vagy törlését. Az első ellentmondás: az említett szabály a szólásszabadságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés