warren buffett
Üzlet

Trump a világ legismertebb befektetőjét oktatta ki befektetésből

Portfolio
Donald Trump saját állítása szerint számtalan területen a világ legjobb szakembere, most a befektetésekben kiemelkedően sikeres Warren Buffettet sikerült kicsit kioktatnia.

A világ egyik legismertebb, és sokak szerint legjobb befektetője, Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway május elején jelentette be, hogy még áprilisban megvált az amerikai légitársaságokban lévő befektetésitől. Nem kis csomagról volt szó, ugyanis az American Airlines, a Delta Air Lines, a Southwest Airlines és a United Airlines részvények összesen közel 6 milliárd dollárt tettek ki a Berkshire portfóliójában. Buffett akkor azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg a szektor működését.

Most nem várt helyről érkezett kioktatás Buffett befektetési döntésére, Donald Trump a legfrissebb amerikai makroadatok ismertetése után beszélt Buffettről. Pénteken tették közzé a legfrissebb amerikai munkaerőpiaci statisztikát, amiből kiderült, hogy a várt további emelkedés helyett 13,3 százalékra csökkent az amerikai munkanélküliségi ráta májusban, miután a foglalkoztatottság a várt 8 millió fős zuhanás helyett 2,5 millió fővel emelkedett.

A vártnál lényegesen jobb adatok megjelenése után tartott sajtótájékoztatón Donald Trump azt mondta, hogy

Warren Buffett nemrég eladta a légitársaságokban meglévő részesedését. Buffett egész életében jó döntéseket hozott, de néha még olyanok, mint Warren Buffett - akit én nagyon tisztelek – is követnek el hibákat. Buffettnek meg kellett volna tartania a légitársaságok részvényeit.

Nos, utólag nyilván mindenki okosabb, de az amerikai légitársaságok árfolyama valóban jelentősen emelkedett az elmúlt napokban, csak pénteken 6-11 százalékot emelkedett a nagy amerikai légitársaságok részvényárfolyama, amivel azonban idén még mindig 30-50 százalék mínuszban állnak.

Címlapkép: Chip Somodevilla/Getty Images

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Disney