Előfizetői tartalom

Eladta a magyar állam a Dunakeszi Járműjavítót, 680 kocsit gyártanak majd Magyarországon

MTI
|
Portfolio
Lezárult a Dunakeszi Járműjavító értékesítése, miután a TMH Hungary Invest Zrt. megvásárolta a cég 90%-át a magyar államtól és a MÁV Zrt-től, ezzel a magyar vasúti járműjavítás történetének eddigi legnagyobb vállalkozásaként hatszáznyolcvan vasúti személykocsi gyártása kezdődhet meg a Dunakeszi Járműjavítóban - jelentették be a vállalat új tulajdonosai közleményükben.

A Dunakeszi Járműjavító új tulajdonosa a TMH Hungary Invest Zrt. - amelyet TMH csoporthoz tartozó TMH International AG, valamint a Magyar Vagon Zrt. hozott létre. A vállalat Dunakeszire hozza az egymilliárd euró - mintegy 350 milliárd forint - értékű, 1300 vasúti személykocsiról szóló megrendelés nagyobbik részét: az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaságnak gyártanak majd 680 vasúti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés