FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Megtévesztette ügyfeleit az OVB, repült is a 24 milliós bírság

Portfolio
Az MNB 24 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az OVB biztosításközvetítő többes ügynökre a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt. Az OVB a megbízott közvetítői által küldött ügyféltájékoztató levelekben valótlan, megtévesztő állításokkal próbálta ügyfeleit nyugdíjbiztosítás kötésére ösztönözni, majd teljes mértékben elzárkózott a megbízottjaiért való felelősségtől, azt az ő magánakciójuknak minősítette.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi célvizsgálatot folytatott le az OVB Vermögensberatung Általános Biztosítási és Pénzügyi Szolgáltató Kft.-nél (OVB, többes ügynök). A vizsgálat a 2019. január 1. napjától 2020. január 24. napjáig terjedő időszakot tekintette át. Az MNB-hez érkezett fogyasztói bejelentések szerint a többes ügynökkel megbízási jogviszonyban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés