Frankfurti tőzsde
Üzlet

Ilyen még nem volt: 10 000 felett zárt a Nasdaq

Portfolio
Lefordultak az európai tőzsdék a szerdai kereskedés második felében, a figyelem a Fed ma esti kamatdöntése felé fordul, a piaci szereplők a Fed frissített gazdasági előrejelzéseire kíváncsiak elsősorban. A magyar tőzsde a korábbi emelkedés után lefordult és vegül eséssel zárt. A tengerentúli tőzsdéken nem alakult ki határozott irány a szerdai kereskedésben egészen a Fed döntéséig.

Vegyes zárás, 10 000 felett a Nasdaq

A Fed jelzései némi volatilitást hoztak a szerdai kereskedésbe, az utolsó órában azonban lényegében visszatért a nap eleji hangulat. A Nasdaq 0,7%-os erősödéssel 10 020 ponton zárt, a Dow viszont 1,0%-ot, az S&P 500 pedig 0,5%-ot veszített értékéből.

Véget is ért az örömünnep

A Dow 0,48%-os, az S&P 500 0,11%-os mínuszba esett vissza, vagyis majdnem ott folytatja a két index, ahol a Fed felől érkező hírek előtt tartottak. A Nasdaq viszont 0,9%-os pluszban mozog.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megugrottak az amerikai részvényindexek a Fed döntésére

A laza monetáris politika fenntartására utaló hangot ütött meg friss kamatdöntése kapcsán az amerikai jegybank, amire azonnal reagáltak a részvénypiacok is: immár mindhárom amerikai részvényindexek pluszban mozog. A Dow 0,28%-os, az S&P 500 0,48%-os, a Nasdaq 1,30%-os emelkedést mutat már. A dollár pedig gyengülni kezdett, lásd alább.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Itt a Fed döntése – Történelmi gazdasági összeomlástól fél az amerikai jegybank

A vártnak megfelelően 0-0,25%-on hagyta az irányadó kamatot szerdán a Fed. Mivel az amerikai jegybank nem híve a negatív kamatszintnek, ezért jó eséllyel fogadni lehetett arra, hogy nem lazít tovább a márciusi két rendkívüli lépés után. A döntést követően a friss makrogazdasági- és kamatpálya-előrejelzés is megérkezett, így már tudjuk, hogy látja a kilátásokat a Fed a koronavírus-járvány kellős közepén.

Tovább a cikkhez

Vegyes hangulatban várják a piacok a Fed döntését

Az elmúlt órákban csökkenő mínuszokkal várják a Fed mai kamatdöntését a részvénypiacok. A Dow 0,5%-os, az S&P 500 pedig 0,2%-os mínuszban van, a Nasdaq viszont már 0,6%-ot emelkedett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Durva hatással van a koronavírus a Starbucksra

Veszteséges lesz harmadik üzleti negyedévében a Starbucks, de az év egészére már az újranyitásoknak köszönhetően nyereséget vár – közölte a társaság.

Tovább a cikkhez

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1 százalékkal került ma lejjebb. A blue chipek közül az OTP 1,9 százalékos esése mellett, a Mol 2 százalékot gyengült, míg a Richter stagnált, a Magyar Telekom pedig 0,4 százalékot emelkedett. A magyar tőzsdén a legjobban az Enefi teljesített, melynek árfolyama 8,1 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben a Cyberg teljesített, melynek árfolyama 10,3 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Esik a Dow, ütik a Boeinget

Továbbra is felemás képet mutatnak a tengerentúli tőzsdék, a Dow 1,2 százalékkal került lejjebb, míg az S&P 500 0,7 százalékot gyengült, a Nasdaq viszont 0,2 százalékos emelkedést mutat. A Dow eséséhez nagyban hozzájárul, hogy a Boeing 8,3 százalékot esett, amely mögött részben az állhat, hogy tovább csökkent a cég által kiszállított repülőgépek száma májusban, miután a társaság csupán négy darab repülőgépet adott át, míg ez a szám áprilisban hat darab volt. Ez hat évtizedes mélypontot jelentett a Boeing számára, a visszaesés közel 90 százalékos volt a korábbi év azonos időszakához képest.

Felemás nyitás Amerikában

Javarészt előző napi záróértékük közelében nyitottak az irányadó amerikai részvényindexek, a Dow 0,3 százalékos esése mellett, az S&P 500 stagnál, míg a Nasdaq 0,5 százalékot erősödött. A befektetők kivárnak, hiszen a Fed három napos ülése ma zárul, ahol a várakozások szerint a kamatszinten nem változtatnak, viszont a jegybank közzéteszi a legfrissebb gazdasági előrejelzését ottani idő szerint délután 2 órakor, amelyet Jerome Powell jegybankelnök sajtótájékoztatója követ majd.

Mérsékelt emelkedés jöhet az amerikai tőzsdéken

Az európai tőzsdék többséggel ledolgozták a korábbi esést, most keddi záróértékük közelében járnak, ezzel szemben a tengerentúli tőzsdéken mérsékelt emelkedés jöhet, a határidős indexek állása alapján a Dow 0,1 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,3 százalékot erősödhet, míg a Nasdaq 0,6 százalékkal kerülhet feljebb. Az amerikai tőzsdék ralija veszített a lendületéből, a befektetők figyelme a Fed ma záruló kamatdöntő ülésére irányul, ahol nagy valószínűséggel nem változik a kamatszint, a piaci szereplők leginkább a Fed frissített gazdasági előrejelzéseire kíváncsiak.

Pont az történt az OTP-nél, mint amire számítottunk

Fontos szinthez ért ma az elmúlt hetek emelkedésével az OTP árfolyama, mivel messziről futott neki, várható volt, hogy nem is viszi át elsőre, meg is indult a korrekció. Megnéztük, mire érdemes most figyelni.

Tovább a cikkhez

Esik a magyar tőzsde, ütik az OTP-t

Folytatóik az esés az európai tőzsdéken, a DAX 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a CAC 0,3 százalékot gyengült. A magyar tőzsde ezzel szemben több mint 1 százalékot esett, az blue chipek közül jelentős mínuszban tartózkodik az OTP. A hazai piacon a hangulat romlásához hozzájárulhatott, hogy az OECD előrejelzése szerint a GDP 8 százalékkal eshet vissza idén Magyarországon, ha pedig lesz második hulláma a koronavírus-járványnak, akkor ennél is mélyebb lehet a recesszió. A szervezet közgazdászai szerint nem csak a gazdaság visszaesése lesz jóval nagyobb a kormány által vártnál, de ezzel párhuzamosan a költségvetési hiány is hatalmas lehet. A prognózis nagyon meglepő, hiszen jóval mélyebb válságot jósol Magyarországnak, mint a többi előrejelző.

Lefordultak az európai tőzsdék, emelkedéssel próbálkoznak a bankrészvények

Lefordultak az európai tőzsdék a szerdai kereskedés második felére ráfordulva, a DAX 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a CAC 0,2 százalékot gyengült. Az európai bankszektor részvényeit alaposan megütötték tegnap, ma azonban több részvény emelkedéssel próbálkozik, miután a Reuters forrásai szerint egy rossz bank létrehozásával készülne fel az EKB a koronavírus miatt esetlegesen bedőlő hitelekre, ezzel segítve ki a kereskedelmi bankokat egy újabb nagyobb bukóból a koronavírus-válság idején.

Hat évtizedes mélypontra csökkent a Boeing által kiszállított repülőgépek száma májusban

Tovább csökkent a Boeing által kiszállított repülőgépek száma májusban, miután a cég csupán négy darab repülőgépet adott át, míg ez a szám áprilisban hat darab volt. Ez hat évtizedes mélypontot jelentett a Boeing számára, a visszaesés közel 90 százalékos volt a korábbi év azonos időszakához képest.

Tovább a cikkhez

Itt vannak a legnépszerűbb részvények, ezekbe fektetnek most a profik és a kisbefektetők

Jelentős különbség van aközött, hogy hogyan fektetik be a pénzüket a profik és a kisbefektetől, mutatjuk, hogy melyek a legnépszerűbb részvények az intézményi befektetők körében, és mibe teszik a pénzüket a lakossági befektetők.

Tovább a cikkhez

Elolvadt a nyitás utáni emelkedés, előző napi záróértéke alá süllyedt a BUX

Az európai tőzsdéken a ma reggel látott erősödés egy része mostanra elolvadt, bár a BUX emelkedéssel vágott neki a napnak, a hazai részvényindex immár előző napi záróértéke alá süllyedt, a hazai részvényindex 2,1 milliárd forintos forgalom és 78 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével esnek, a hazai nagypapírok közül 0,9 százalékos esésével a Richter teljesített a leggyengébben.

Jó hírek érkeztek az egyik legígéretesebb koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban

Jó hírek érkeztek az egyik legígéretesebb koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban, miután egy kedden megjelent tanulmány szerint a Gilead Sciences remdesivir nevű készítménye megelőzte a tüdő károsodását a koronavírussal fertőzött makákó majmoknál.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a Gloster

Ünnepélyes csengetési ceremónia keretében indította el tegnap a kereskedést a BÉT-en a Gloster, a vállalat részvényeivel tegnap óta lehet kereskedni a BÉT Xtend piacán. A Gloster zártkörű tőkeemelése április 30-án sikeresen, túljegyzéssel zárult le, amelynek keretében a hazai informatikai vállalat mintegy 1,1 milliárd forintot vont be, miközben a tulajdonos 65 százalékos tulajdonrészt megtartott az általa alapított cégben. A tegnapi kereskedésben 2150 forinton zárt az árfolyam, ma 2200 forinton is volt már kötés.

Felfelé kapaszkodnak az európai börzék

Mérsékelt erősödéssel vágtak neki a szerdai kereskedésnek az irányadó európai részvényindexek, a mai piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi tovább kapaszkodtak felfelé, miután a befektetők óvatosak maradtak a Fed mai kamatdöntő ülése előtt, ahol nagy valószínűséggel nem változik a kamatszint, a piaci szereplők leginkább a Fed frissített gazdasági előrejelzéseire kíváncsiak elsősorban. A CAC40 0,9 százalékos emelkedése mellett a milánói börze 1,2 százalékkal került feljebb, a DAX pedig 1 százalékot emelkedett.

Egy nap alatt megduplázni a pénzed - Ki ne vágyna erre?

Tőzsdére ment a Vroom nevű amerikai online használtautó kereskedő cég, a debütálás pedig nem is sikerülhetett volna jobban, már a nyitásban közel megduplázódott a vállalat részvényárfolyama.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indult a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 193 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek a Richter kivételével emelkednek, a gyógyszergyártó részvényei 0,3 százalékkal kerültek ma lejjebb. A Magyar Telekom 0,5 százalékos erősödése mellett az OTP 0,4 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,7 százalékot emelkedett ma reggel.

Fájdalmas lépésekre készül a Magyarországon is gyártó német multi

A Continental igazgatóságának elnöke, Elmar Degenhart további megszorításokra készítette fel a kollégáit, a vállalatnak több százmillió eurót kellene megspórolnia, ehhez pedig nagy valószínűséggel létszámleépítésre is szükség lesz.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt erősödéssel indulhat a szerdai kereskedés Európában

  • Eséssel indult a keddi kereskedés az amerikai részvénypiacokon, bár végül a Dow és az S&P500 is eséssel zárta a napot, a Nasdaq Composite azonban tovább tudott emelkedni, az index tegnap története során először átlépte a 10 000 pontos szintet, bár végül nem tudott felette zárni, azonban a Nasdaq Composite így is új történelmi csúcson zárt. A Dow végül 300 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,8 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,3 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában felemásan teljesítettek a tőzsdék szerdán, a befektetők egy része kivárhatott a Fed mai kamatdöntése, és annak frissített előrejelzései előtt. A Nikkei 0,1 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,5 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány, a szingapúri tőzsde stagnált, míg a dél-koreai Kospi 0,1 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel. A határidős DAX 67 pontos plusza 0,5 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.
  • Szerdán az MNB az áprilisi értékpapírstatisztikáját teszi közzé, délelőtt érkezik az EKB szokásos konvergencia jelentése, melyben az euróbevezetés kilátásait, illetve a feltételek teljesítését vizsgálja a jegybank a valutaövezeten kívüli országok esetében. Az Egyesült Államokban a májusi inflációs adatot teszik közzé, majd a Fed kamatdöntésére, és Jerome Powell Fed elnök sajtótájékoztatójára figyelnek a befektetők.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 0,2 százalékos esés után 38,3 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos emelkedést követően 1 717,44 dollárnál jár.
  • A forint egyelőre az irányt keresi az euróval szemben ma reggel, egy euróért 344,19 forintot kell fizetni, míg egy dollár 303,07 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
koronavirus_strand