Koronavírus
Üzlet

Jó hírek érkeztek az egyik legígéretesebb koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban

Portfolio
Jó hírek érkeztek az egyik legígéretesebb koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban, miután egy kedden megjelent tanulmány szerint a Gilead Sciences remdesivir nevű készítménye megelőzte a tüdő károsodását a koronavírussal fertőzött makákó majmoknál.
  • A Gilead Sciences remdesivir nevű készítménye, amit a legígéretesebb antivirális gyógyszernek tartanak most a koronavírus ellenszeréért folytatott versenyfutásban, megelőzte a tüdő károsodását a koronavírussal fertőzött makákó majmok esetében – derült ki egy kedden közzétett tanulmányból. Az eredményeket áprilisban először az amerikai Országos Egészségügyi Központ (NIH) tette közzé előzetesen.
  • A kedden közzétett tanulmány szerint tizenkét koronavírussal fertőzött majom közül hat kapott korai kezelést a remdesivirrel, azok a makákók, amelyek remdesivirt kaptak, nem mutatták a légzőszervi megbetegedés jeleit, és esetükben csökkent a tüdő károsodása. A tanulmány szerzői szerint a remdesivirrel kezelt állatok tüdejében jelen lévő vírus mennyisége alacsonyabb volt.
  • A remdesivir vészhelyzeti céllal történő felhasználásra engedélyezték az Egyesült Államokban, Indiában és Dél-Koreában, súlyos betegek esetében. A remdesivir Japában a múlt hónapban kapta meg a jóváhagyást, Veklury márkanéven.
  • A remdesivir az első olyan készítmény, amellyel kapcsolatban a humánkísérletek eredményei azt sugallták, hogy az hatásos lehet a koronavírussal szemben. A gyógyszerrel kapcsolatos klinikai vizsgálatokat szoros figyelem övezi, miután folyik a harc a koronavírus ellenszeréért. A koronavírussal eddig globálisan több mint hétmillió ember fertőződött meg, míg a járványban világszerte több mint négyszázezren vesztették életüket.
  • A Gilead Sciences tegnap 0,8 százalékkal került feljebb, a társaság részvényárfolyama idén 19,5 százalékot emelkedett.

(Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Disney