Előfizetői tartalom

Rég nem látott esés az amerikai tőzsdén, több mint 1800 pontot zuhant a Dow

Portfolio
Alaposan elromlott a hangulat a világ tőzsdéin, a vezető európai részvényindexek 2-4 százalékot estek csütörtökön, és az amerikai benchmarkok is lefordultak, ott a kereskedési nap végén 5-7 százalékos esés alakult ki a vezető részvényindexekben. És, hogy miért esnek a tőzsdék? A Fed tegnap közzétett előrejelzése sokakat kijózaníthatott: idén 6,5 százalékos, történelmi GDP-visszaesésre számít az amerikai jegybank, a munkanélküliségi ráta pedig 9,3 százalék lehet. Ráadásul a Fed nem döntött a tegnapi kamatdöntő ülésen extra lépésekről, az eszközvásárlási program masszív kibővítéséről vagy akár újabb instrumentumok, például ETF-ek vagy részvények vásárlásáról, ez pedig sok befektetőt csalódottá tehetett. Az esésben az is szerepet játszik, hogy gyorsul a koronavírus-járvány terjedése a világban, és egyre nagyobb a veszélye annak, hogy az újranyitás után több országban újra jelentősen emelkedhetnek az esetszámok, de technikai okai is vannak az esésnek, a márciusi mélypontok óta nagyot raliztak a tőzsdék, és mostanra túlvetté váltak, érett már egy korrekció, profitrealizálás.

2020. június 11. 22:14 Megosztás Csúnya lett a vége Napi mélypontjuk közelében zártak a vezető amerikai részvényindexek csütörtökön, ami általában nem jelent jót, hiszen azt mutatja, hogy a kereskedési nap végéig az eladók uralták a piacot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés