OTP
Üzlet

Régiós konszolidátor lehet az OTP

Portfolio
A pandémiás helyzet hatására még fokozottabban, jelenleg is folyamatosan vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket a CEE régióban. A bank kiemelkedően stabil tőke- és likviditási helyzete lehetővé teszi, hogy az OTP lehetséges vásárlóként, régiós szinten konszolidátorként lépjen fel, nyilatkozta az OTP a Reutersnek.

Interjút készített a Reuters az OTP-vel, a hírügynökség kérdéseire adott válaszok közül az érdekesebbek:

  • A pandémiás helyzet hatására még fokozottabban, jelenleg is folyamatosan vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket a CEE régióban.
  • A bank kiemelkedően stabil tőke- és likviditási helyzete lehetővé teszi, hogy az OTP lehetséges vásárlóként, régiós szinten konszolidátorként lépjen fel.
  • A magasabb kockázatú országokban, mint Oroszországban vagy Ukrajnában az OTP szigorított a hitelezési sztenderdeken.
  • A digitális platformok használata megnövekedett a válság alatt, a járvány előtti időszakhoz képest közel 10 százalékkal emelkedett az OTP Bank internet- és mobilbanki aktív felhasználóinak száma, az átutalások mennyisége pedig közel 20 százalékkal ugrott meg. Ha ez a trend tartós marad, az hosszú távon pozitívan hathat a költséggazdálkodásra.
  • A költségstruktúrára a válság pozitívan hatott a marketing költségek alacsonyabb szinten teljesülhetnek, a nominális bérdinamika mérséklődik.
  • A bankcsoport külföldi országaiban Ukrajnán kívül mindenütt elérhető a hiteltörlesztési moratórium, de ezek eltérőek egymástól. A moratórium bevételhatása nem jelentős, kisebb egyszeri negatív eredményhatással számol a bank.
  • Az OTP az év hátralévő részére csökkenő kockázati költségekkel számol.
  • A nettó kamatbevételek alakulását segítheti a rövid kamatok emelkedése, a külföldi operációkan viszont a kamatszintek csökkenése nyomás alatt tarthatja a marzsokat.
  • Magyarországon és a régió legtöbb országában enyhébb lehet a recesszió, mint Nyugat Európában, a kilábalás pedig gyorsabb lehet.
etterem
koronavirus_strand
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
koronavirus_strand