john charody
Üzlet

Elhunyt John I. Charody

Portfolio
Elhunyt John I. Charody, a Mol felügyelőbizottsági és audit bizottsági tagja - jelentette a társaság a budapesti értéktőzsde honlapján.

"Mély megrendüléssel jelentjük be, hogy életének 93. évében elhunyt John I. Charody a MOL Nyrt. Felügyelő Bizottságának valamit Audit Bizottságának tagja. John I. Charody 2002-ben csatlakozott a Felügyelő Bizottsághoz és a közel a 20 év alatt meghatározó és értékes munkájával járult hozzá működéséhez." - írja közleményében a Mol.

A társaság honlapján található életrajz szerint Charody 1953 és 1956 között a Kőolajkutató és Feltáró Vállalat Geofizikai Kutatóintézetében dolgozott. 1956 után Ausztráliában vezető pozíciót töltött be a Bridge Oil Ltd., Aurora Minerals, Project Mining, valamint több tőzsdén jegyzett olaj- és bányász társaságnál. Winton Enterprises Pty.Ltd. és a Galina Investment nemzetközi tanácsadó cégek elnök-vezérigazgatója. Charody 1971-től az Ausztrál Igazgatók Intézetének, 1967-től az Ausztrál Vezetési Intézetének tagja, békebíró 1972 óta. 1973-ban az angol királynő kitüntetettje (Member of British Empire) Ausztráliáért tett szolgálatáért. 1990 után az Ausztrál Szövetségi Kormány Budapestre akkreditált, a régió kapcsolataiért felelős kereskedelmi minisztere 12 országban. 1997-ben a magyar köztársasági elnök az ausztrál–magyar pénzügyi kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét adományozta neki. Charody a Pick Zrt. igazgatósági tagja, illetve a Csányi Alapítvány a Gyermekekért kuratóriumának tagja volt.

Címlapkép: Penny Bradfield/Sydney Morning Herald/Fairfax Media via Getty Images via Getty Images

koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
koronavirus_strand