Előfizetői tartalom

Megjósolta a tőzsdék tavaszi raliját, most ezekre a részvényekre fogad a guru

Portfolio
A márciusi zuhanás után a tőzsdék felpattantak: az S&P500 éppen csak képes volt ledolgozni az idei esését, míg a Nasdaq-nak nem is olyan rég sikerült új csúcsra emelkednie. Egyelőre úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak emelkedését hevesebb kilengések követhetik a tőkepiacokon. A Fundstrat Global Advisors stratégája egyike volt azoknak, akik előre látták a részvénypiacok felpattanását: Tom Lee ezúttal is optimista, a stratéga szerint az S&P500 3 450 pontig emelkedhet az év végéig, továbbá kiválasztotta 17 amerikai vállalat részvényét is, amelyek szerinte jól teljesíthetnek a későbbiekben.

Számos tényezőt lehetett felsorolni, ami okot adott a pesszimizmusa a részvénypiacokkal kapcsolatban, miután a tőzsdék a koronavírus, és a járvánnyal kapcsolatos aggodalmak közepette márciusban hatalmasat estek.

Az S&P500 azonban a korábbi esésének nagyobb részét képes volt ledolgozni, sok befektetőt meglepve ezzel. A Fundstrat Global Advisors stratégája egyike volt azoknak, akik előre látták a hatalmas felpattanást. Tom Lee áprilisban a historikus, 30 százalékos, vagy annál nagyobb piaci eséseket vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy rekordgyorsaságú esést egy hasonlóan gyors felpattanás követheti. A stratéga arra számít, hogy a partvonalon várakozó rekord mértékű, 4,8 ezermilliárd dolláros készpénzállomány által hajtva az S&P500 az év végére 3 450 pontig emelkedhet.

Mindez nem azt jelenti, hogy a szakértő figyelmen kívül hagyja a koronavírus-járvány második hullámával, vagy a recesszióból történő, elhúzódó kilábalással kapcsolatos kockázatokat. A stratéga valójában éppen a kórházban ápoltak csökkenő száma, a gazdaság újranyitása és az álláshirdetések alakulása miatt bízik a gyors fellendülésben.

Erről lesz még szó a cikkben:

  • A Fundstrat Global Advisors stratégája az S&P500-as indexből 17 részvényt emelt ki.
  • A szakértő az olajvállalatok részvényei mellett egy utazási szolgáltató cég papírjaiban is lát fantáziát.
  • A listán emellett bank és autógyártó papírjai is szerepelnek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés