Palack
Üzlet

Betétdíjas lehet a PET-palack a Szentkirályi vezére szerint

Portfolio
A Szentkirályi Magyarország Kft. elnök-tulajdonosa a Pénzcentrumnak elmondta, hogy a társaság a magyar kormánnyal arról egyeztet, hogy hazánkban betétdíjasok legyenek a PET-palackok. A vállalat több európai országban is segédkezett egy, a palackok betétdíjassá tételére irányuló törvényjavaslat elkészítésében, és ezeket már el is fogadták.
  • A Szentkirályi Magyarország Kft. elnök-tulajdonosa a Pénzcentrumnak adott interjújában az egyszer használatos műanyagokat a boltokból, vendéglátóegységekből kiszorítani tervező kormányzati szándékkal kapcsolatban többek között arról is beszélt, hogy a PET-palackot szerinte abszolút támogatni kell, csak legyen megoldva azok visszagyűjtése.
  • Balogh Levente szerit a vállalatcsoportjuk is felelősséget érez aziránt, hogy a helyzet rendbe jöjjön, hozzátéve, hogy Csehországban, Szlovákiában már egy törvényjavaslat elkészítésében is részt vállaltak, ami a palackok betétdíjassá tételére irányult, ezeket már el is fogadták.
  • A társaság vezetője szerint így ösztönzik a fogyasztót arra, hogy ne a folyóba, kukába dobja a PET-palackot, hanem vigye vissza az üzletbe, ahol pénzt kap vissza érte. Hozzátéve, hogy Nyugat-Európában is több helyen betétdíjasok a palackok, nem is téma már az ügy, az elmaradottabb országokban, és első sorban Kelet-Európában kezdtek ezzel most foglalkozni.
  • Balogh Levente mindemellett elmondta, hogy a magyar kormánnyal is vannak egyeztetések arról, hogy a vonatkozó törvényt megfelelő módon ki lehessen dolgozni, és itthon is betétdíjasok legyenek a PET-palackok; hozzátéve még, hogy így a probléma egy csapásra megoldható, kevesebb lesz a szemét.

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Disney