Előfizetői tartalom

Raliztak az amerikai tőzsdék

Portfolio
A múlt héten már úgy tűnt, hogy elkezdődik a sokak által várt nagyobb korrekció a világ tőzsdéin. Elkezdődött, de gyorsan véget is ért. Az amerikai jegybank bejelentése a vállalati kötvények vásárlásáról és az ezermilliárd dolláros amerikai infrastruktúrafejlesztési program tervének megszellőztetése bőven elég volt ahhoz, hogy a beshortolódott piac magasra repüljön, részben a shortpozíciók zárása miatt. Bár a Fed elnök szavai óvatosságra intette a befektetőket, az átmeneti megingás után folytatódik a tengerentúli tőzsdék emelkedése. A vezető európai és amerikai részvényindexek 2-4 százalékkal kerültek ma feljebb.

2020. június 16. 22:01 Masszív ralit teljesített Amerika A kedvező kiskereskedelmi adatoknak köszönhetően zsákolták ma az amerikai befektetők a részvényeket: mindhárom fontosabb index jelentős pluszban zárt. A Dow Jones 2,04%-os, az S&P 500 1,9%-os, a Nasdaq pedig 1,78%-os pluszban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái