Előfizetői tartalom

Fenntarthatóság és kapitalizmus, a kettő működik együtt?

Portfolio
A múltban az az elképzelés dominált, hogy a vállalatok csak részvényesek felé tartoznak felelősséggel, azonban az elmúlt néhány év tapasztalatai alapján egyre világosabban látszik az ESG térnyerése. A válság alatt is azt lehetett megfigyelni, hogy a fenntartható üzleti modellel rendelkező vállalatok részvényei jobban teljesítettek, például ami eleinte válogatás nélküli és pánikszerű eladási hullámnak tűnt, az valójában nagyon is különbséget tett a vállalatok között annak alapján, hogy mennyire figyelnek oda a fenntarthatóság kérdéseire.

A fenntartható kapitalizmus 2019 nyarán az USA legfontosabb vállalatvezetőiből álló Business Roundtable megkérdőjelezte az évtizedek óta uralkodó dogmát, mely szerint egy vállalat kizárólag a részvényeseinek tartozik felelősséggel, és az érintettek érdekeinek képviselete mellett szállt síkra. Ez mindeddig puszta szándéknyilatkozatnak tűnt, de a Fidelitynél úgy gondolják...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái