Előfizetői tartalom

A shortosok paradicsoma, 80 százalékot zuhant az egyik legnagyobb német cég árfolyama két nap alatt

Portfolio
Óriási zuhant a Wirecard árfolyama csütörtökön, miután kiderült, hogy egy több milliárd eurós lyuk tátonghat a vállalat mérlegében. A hiányzó tétel elsőre úgy tűnt, hogy két ázsiai bankhoz köthető, azonban mindkét érintett bank közleményben tagadta, hogy a Wirecard az ügyfelük lenne, ez után pedig tovább szakadt a részvényárfolyam.

Csütörtökön megírtuk, hogy immáron negyedik alkalommal halasztotta el a 2019-es éves beszámolójának közzétételét a Wirecard, emellett az is kiderült, hogy egy több milliárd eurós lyuk tátonghat a vállalat mérlegében, emiatt pedig egy nap alatt harmadára zuhant az árfolyam. Az esésnek ezzel nem volt vége, hiszen ma tovább ütötték a társaság részvényeit a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés