Előfizetői tartalom

Milliárdos üzlet jön a magyar tőzsdén, hogy lehet meghekkelni a rendszert?

Érdekes formáját választotta a Magyar Telekom a részvényesek javadalmazásának, a vállalat aukció keretében akár 5,2 milliárd forintnyi Telekom-papírt is megvásárolhat a részvényesektől. A tranzakcióra június 25-én kerül sor, sokan várják már a nagy napot, a befektetők egy része arra számít, hogy a piaci árfolyamnál akár jóval drágábban is eladhatja a részvényeit a Telekomnak, egyesek már azon gondolkodnak, hogyan lehetne meghekkelni az aukciót, és valahogy magasabb eladási árat elérni. Spoiler: ha nem akar, nem hogy magas áron, de egyáltalán nem vesz részvényt a Telekom. A tranzakcióval kapcsolatban sok a kérdés, ezekre kerestük meg a válaszokat.

Mire készül a Magyar Telekom? A Magyar Telekom legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni június 25-én, vagyis ezen a héten csütörtökön egy aukció keretében. Miért pont saját részvény visszavásárlás? A vállalat idén február közepén jelentette be, hogy a korábbi, részvényenként 27 forintos előrejelzéshez képest 20 forint osztalékról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés