Tőzsde
Üzlet

Milyen járvány? Itt az új csúcs az amerikai tőzsdén

Portfolio
Jó volt a hangulat ma nap közben az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek 0,5-2 százalékkal kerültek feljebb, az emelkedés pedig az amerikai tőzsdéken is folytatódott, a Nasdaq új történelmi csúcsra emelkedett, a technológia túlsúlyos benchmark már több mint 5 százalékkal feljebb áll, mint a koronavírus-járvány előtti csúcson. A befetetők ma részben az európai makroadatoknak örültek, a vártnál kedvezőbb francia, német és eurozónás beszerzési menedzserindex adatok érkeztek, de a vártnál jobb lett az amerikai BMI és a friss lakáspiaci adat is.

Elolvadtak a plusszok

A végére csökkent a lelkesedés, a Dow Jones és az S&P 500 is a nap közbeni 1 százalék körüli plusz után közel 0,5 százalék emelkedéssel zárta a napot. Ma is a technológiai szektor papírjai voltak a legerősebbek, az Amazon 1,9, az Apple 2,4 százalékot emelkedett.

Jön az autók iPhone-ja a Mercedestől

Megállapodást kötött a Daimler és az Nvidia egy olyan partnerség létrehozásáról, amelyben mesterséges intelligencia infrastruktúrára épülő önvezető autózást lehetővé tevő platformot fejleszt a két vállalat, amit később a német gyártó autóiban használnak majd.

Tovább a cikkhez

UBS: a pénzpumpa erősebb, mint a koronavírus második hulláma

A UBS elemzői szerint a mostani a befektetés ideje, és nem szabad a partvonalról figyelni az eseményeket, mert a jegybanki stimulusok erősebek, mint bármilyen más téma, ami mostanában mozgatja a tőkepiacokat.

Tovább a cikkhez

Emelkedés az amerikai tőzsdéken

Ma tovább emelkedtek a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,9 százalék, az S&P 500 1 százalék, a Nasdaq pedig 1,2 százalék pluszban áll, utóbbi új történelmi csúcsra emelkedett, és már 5 százalékkal magasabban áll, mint a koronavírus-járvány előtti csúcson.

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a BUX

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 403 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom esett, a telekomcég papírjai 0,1 százalékkal kerültek lejjebb és 393,5 forinton zártak. Az OTP 1,3 százalékos erősödést követően 11 750 forinton fejezte be a keddi kereskedést, a Mol 2,2 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 1933 forinton zártak, míg a Richter 0,2 százalékos erősödést követően 6820 forinton zárta a napot.

Nagyot emelkedett a Bayer árfolyama

A Reutersnek nyilatkozó források szerint a Bayer közel jár ahhoz, hogy megállapodásra jusson az állítólagosan rákkeltő, glifozát tartalmú gyomirtóval kapcsolatos perben, a Reuters szerint néhány részlet még tisztázásra szorulhat, a tárgyalások végső szakaszában kerülhet sor majd a pontos összeg megállapítására, ami német lapértesülések szerint 8-10 milliárd dolláros lehet, ami magában foglalhat 2 milliárd dollárt a jövőbeli esetekre is. A Bayer nagyot emelkedett ma, a társaság részvényárfolyama 6,1 százalékkal került feljebb.

Emelkedik a Dow, új csúcsra kapaszkodott a Nasdaq Composite

A keddi piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek továbbra is felfelé kapaszkodnak, az S&P500 0,6 százalékos erősödése mellet a Nasdaq Composite 0,7 százalékot emelkedés után új napon belüli történelmi csúcsra kapaszkodott. A Dow 0,6 százalékkal került feljebb, a Dow komponensei közül 2,4 százalékos emelkedésével a JP Morgan részvényei teljesítenek a legjobban.

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a keddi piacnyitás után

A piaci szereplők az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos nyilatkozatokra figyeltek, miután Peter Navarro, a Fehér Ház tanácsadója a Fox televíziónak tegnap este adott interjújában kijelentette: vége a kereskedelmi tárgyalásoknak Kínával, majd az amerikai elnök hétfőn este a Twitteren cáfolta a tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát, "a kereskedelmi megállapodás Kínával teljes mértékben sértetlen’’ Donald Trump szerint. Ezt követően Peter Navarro is arról beszélt, hogy a két ország kereskedelmi megállapodása sértetlen, és nyilatkozatát kiragadták annak kontextusából. A cáfolatokat kedvezően fogadták a befektetők, az amerikai tőzsdéken emelkedéssel indult a keddi kereskedés, a Dow 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot emelkedett.

Emelkedik a magyar tőzsde a jegybank kamatdöntése után

A várakozásokkal ellentétben változtatott főbb kondícióján a jegybank: így az irányadó kamatként funkcionáló egyhetes jegybanki betét kamata 15 bázisponttal kisebb, 0,75 százalék lett. A kamatfolyosó két szélét jelentő egynapos betéti és hitel kamatláb maradt -0,05, illetve 1,85 százalék. A közelmúltban nem volt utalás arra, hogy a jegybank változtatni készülne a kamatokon, de egy esetleges lazítás benne volt a levegőben, hiszen a régió jegybankjai látványosan vágták a kamatokat a koronavírus-válságban, míg az MNB ezen az úton mindeddig különböző okok miatt nem tudott elindulni.

A magyar tőzsde emelkedik kedden délután, a hazai részvényindex 9,1 milliárd forintos forgalom mellett 1,7 százalékkal került feljebb. Emellett érdemes azonban megemlíteni, hogy a ma délelőtt beérkező, és a vártnál kedvezőbb európai beszerzési menedzserindexek közzététele után a kontinens irányadó részvényindexei 1,5-2,8 százalékos emelkedést mutatnak.

Tovább emelkedik a BUX, pattan a Mol és az OTP

A júniusi francia, a német és az eurozóna feldolgozóipari és szolgáltatószektori beszerzési menedzserindexeinek előzetes értékei mind felülmúlták az elemzők várakozásait. A vártnál kedvezőbb makroadatokat igen jól fogadták a befektetők, az európai tőzsdék erősödése a kereskedés második felében is folytatódik, a CAC40 1,5 százalékos emelkedése mellett a DAX 2,6 százalékkal került feljebb. Az irányadó európai részvényindexek erősödésével párhuzamosan a hazai részvényindex is nagyot emelkedett, a BUX 7,9 milliárd forintos forgalom és 737 pontos plusz mellett 2 százalékkal került feljebb, a blue chipek kivétel nélkül emelkednek, az OTP 2,4 százalékos erősödése mellett a Mol 2,8 százalékos emelkedésével különösen jól teljesít ma délután.

Emelkednek a régiós részvényindexek

Felpattantak az irányadó európai részvényindexek ma délelőtt, miután a júniusi francia, a német és az eurozóna feldolgozóipari és szolgáltatószektori beszerzési menedzserindexeinek előzetes értékei mind felülteljesítették az előzetes várakozásokat. A CAC40 1,5 százalékos emelkedése mellett a DAX 2,2 százalékkal került feljebb.

A régiós részvényindexek is emelkednek, a prágai tőzsde 0,8 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 1,6 százalékkal került feljebb, míg a lengyel tőzsde 2,6 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex is erősödik, a BUX 6,4 milliárd forintos forgalom mellett 1,4 százalékkal került feljebb, a BUX komponensei közül az Appeninn és a Mol teljesít a legjobban.

Letartóztatták a német botránycég korábbi vezérigazgatóját

Letartóztatták Markus Braunt, a Wirecard korábbi vezérigazgatóját, a gyanú szerint a cég korábbi vezetője meghamisíthatta a társaság bevételét, hogy az erősebbnek és vonzóbbnak tűnjön a befektetők és az ügyfelek számára.

Tovább a cikkhez

Sportfogadások helyett tőzsdéznek most az emberek – állítja a véletlen bolyongás legendás megalkotój

Burton Malkiel szerint a piacon az utóbbi időben megjelenő sok kisbefektető számára a tőzsdézés a sportfogadások helyettesítője lett. Szerinte a day trédeléssel időről időre lehet nyerni, de hosszabb távon ez egy vesztes pozíció. Beszélt arról is, hogy el kell felejteni a 60/40-es portfóliókat és vannak biztonságosabb eszközök is már a piacon, mint a kötvények.

Tovább a cikkhez

Tovább emelkedik a BUX, felpattant az OTP

A keddi piacnyitástól távolodva tovább emelkedett a magyar tőzsde, a BUX 3,7 milliárd forintos forgalom és 550 pontos plusz mellett 1,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek, a Richter 0,4 százalékkal került feljebb, a Mol 1,9 százalékot emelkedett. A hazai nagypapírok közül 2,3 százalékos erősödésével az OTP teljesít a legjobban.

Nagyot emelkedett az Appeninn

Emelkedik az Appeninn kedden délelőtt, miután a társaság bejelentette, hogy újabb turisztikai fejlesztésekbe kezd. Az Appeninn többségi tulajdonrészt szerzett a Szepesi család bizalmi vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft. tulajdonát képező Dreamland Holding Zrt.-ben, amely az elmúlt időszakban több vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projektet is elindított. Az Appeninn 4,9 százalékos pluszban is járt ma, majd a kezdeti lendület kissé alább hagyott, az Appeninn 3 százalékkal került ma feljebb.

Felpattantak az európai tőzsdék a vártnál kedvezőbb beszerzési menedzserindexek után

Az USA és Kína kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos nyilatkozatok után megnyugtatta a befektetőket, hogy Donald Trump szerint a két ország kereskedelmi megállapodása ’’sértetlen’’. A figyelem ezt követően az európai beszerzési menedzserindexek felé fordult, miután kiderült, hogy mind a francia, mind a német feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek júniusi, előzetes értékei felülmúlták az előzetes várakozásokat. Ezután felpattantak az európai tőzsdék kedden délelőtt, a CAC40 1,2 százalékos emelkedése mellet a DAX 1,4 százalékkal került feljebb.

Felfelé kapaszkodnak az európai börzék

Emelkedéssel indult a keddi kereskedés az európai tőzsdéken: a befektetők az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos nyilatkozatokra figyeltek, miután Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója a Fox televíziónak tegnap este adott interjújában kijelentette: vége a kereskedelmi tárgyalásoknak Kínával, majd az amerikai elnök hétfőn este a Twitteren cáfolta a kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát, "a kereskedelmi megállapodás Kínával teljes mértékben sértetlen’’ Donald Trump szerint. Ezt követően Peter Navarro is arról beszélt, hogy a kereskedelmi megállapodás sértetlen, és nyilatkozatát kiragadták annak kontextusából.

A hangulat ezt követően javult a tőzsdéken, az európai részvényindexek felfelé kapaszkodtak a keddi piacnyitástól távolodva, a befektetők kedvezően fogadhatták azt is, a júniusi, francia beszerzési menedzserindexek előzetes értékei felülmúlták az előzetes várakozásokat. A CAC40 0,5 százalékos emelkedése mellett a DAX 0,7 százalékkal került feljebb.

Emelkedik a BUX a keddi piacnyitás után

Emelkedéssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 228 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, a Magyar Telekom stagnál, a Richter 0,1 százalékkal került lejjebb. Az OTP 1 százalékos erősödése mellett a Mol 1,1 százalékkal került feljebb ma reggel.

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

  • Eséssel indult a hétfői kereskedés az amerikai részvénypiacokon, miután a hangulatra a koronavírus-járvány terjedése vetett árnyékot, a nap második felében az indexek ismét emelkedni kezdtek, a járványügyi aggodalmak ellenére az erősödés folytatódott, a tengerentúli tőzsdék végül emelkedéssel zárták a napot, míg a Nasdaq Composite új történelmi csúcson zárt. A Dow végül 154 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,65 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,1 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában emelkednek a tőzsdék kedden. A befektetőket mindemellett óvatosságra intette, hogy Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója a Fox televíziónak este adott interjújában kijelentette: vége a kereskedelmi tárgyalásoknak Kínával, majd az amerikai elnök, Donald Trump hétfőn este a Twitteren cáfolta a Twitteren a kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát. Ezt követően Peter Navarro is cáfolta korábbi kijelentését. A Nikkei 0,9 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 1,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot emelkedett.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel. A határidős DAX 97 pontos plusza 0,8 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.
  • Kedden az MNB kamatdöntő ülésére figyelnek a befektetők, amikor a jegybank friss növekedési és inflációs előrejelzését is megismerhetjük. A szakértők nem számítanak az alapkamat csökkentésére. Kedden Németországból, Franciaországból és az eurozónából a júniusi, feldolgozóipari és szolgáltatói beszerzési menedzserindexek előzetes értékeit teszik közzé. Az Egyesült Államokból a júniusi beszerzési menedzserindexek mellett a májusi újlakás-értékesítési adatot is közzéteszik.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 2,9 százalékos emelkedés után 40,6 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,1 százalékos esést követően 1 753,95 dollárnál jár.
  • A forint erősödött ma reggel az euróval szemben, egy euróért 347,07 forintot kell fizetni, míg egy dollár 308,14 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

Borult a bili: szégyenkeznek a németek a botránycég miatt, pedig már évek óta folyik a susmus

Néhány nap alatt gyakorlatilag teljesen összeomlottak a legnagyobb német fintechcég, a Wirecard részvényei, bóvlira minősítették a cég adósságát és lemondott a vezérigazgató is. A vállalat majdnem 2 milliárd eurónyi készpénzzel nem tud elszámolni, a pénz jó eséllyel csak papíron létezett, fiktív ügyleteken keresztül fújhatták fel a vállalat profitját. Bár a 80-90%-os leértékelődés látszólag derült égből villámcsapás, a Wirecard körül 2019 eleje óta gyűlnek a viharfelhők.

Tovább a cikkhez
Tőzsde
ausztralia melbourne koronavirus kuzdelem200708
calabria olaszország getty stock
szentkiralyialexandra
fiatalok étterem_getty stock
fitch
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Tőzsde