Tőzsde
Üzlet

A bankpapírok húzták felfelé az amerikai tőzsdéket

Portfolio
A fokozódó járványügyi aggodalmak közepette lefordultak ma délelőtt az európai tőzsdék, a délelőtt második felében a korábbi mínuszokat ledolgozták az indexek, bár ezután a korábbi pluszok elolvadtak Európában, a tőzsdék a kereskedés végéhez közeledve ismét emelkedéssel próbálkoztak meg. A magyar tőzsde eséssel zárta a napot. A tengerentúli tőzsdék a kereskedés hajrájában nagyot emelkedtek, a bankpapírok húzták egy százalék feletti pluszba az indexeket.

Egy százalék feletti pluszban zárt Amerika

A kereskedés hajrájában a bankpapírok felfelé húzták a vezető amerikai indexeket, így a Dow Jones Index, az S&P 500 és a Nasdaq 1,2 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Veszik a bankpapírokat

A kereskedés hajrájában az amerikai indexek egy százalék körüli pluszba kerültek, miután a befektetők ráugrottak a bankpapírokra. A Bank of America, a JPMorgan Chase, a Citigroup és a Wells Fargo  3 százalék feletti emelkedést mutat míg  a Goldman Sachs 3,9 százalékkal, a Morgan Stanley 3,6 százalékkal került feljebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Kisebb emelkedést mutatnak az indexek

Az amerikai tőzsdéken javult a befektetők hangulata, a Dow Jones Index és az S&P 500 0,3, a Nasdaq 0,4 százalékos emelkedést mutat. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Elolvadtak a pluszok

A vezető amerikai indexek a nyitás körüli értékükhöz közeli tartományban mozognak a kereskedés második szakaszában, a korábbi kisebb pluszok elolvadtak, miután több államból a koronavírus gyorsuló terjedéséről számoltak be. Texas állam kormányzója be is jelentette, hogy az új fertőzések megugrása miatt leállítják az állam gazdaságának újranyitását. 

A Dow Jones Index 0,2, az S&P 500 0,1 százalékos emelkedést mutat, a Nasdaq 0,3 százalékkal emelkedett. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lazítanak a válság után bevezetett banki szabályokon Amerikában, emelkednek a bankpapírok

Az amerikai banki szabályozók a tervek szerint enyhtenek az úgynevezett Volcker-szabályokon, a hírre a bankok papírjai emelkednek az amerikai tőzsdéken.

Tovább a cikkhez

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a BUX

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 198 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom 1 százalékos esést követően 390 forinton zárt, a Mol 0,5 százalékos esés után 1 903 forinton fejezte be a napot, az OTP 1,6 százalékkal került lejjebb, és 11 430 forinton zárta a csütörtöki kereskedést. A blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni, a gyógyszergyártó papírjai 1 százalékos emelkedés után 6 820 forinton zártak. Az Őrmester részvényei 4,4 százalékkal kerültek ma lejjebb, míg a Nutex 2,7 százalékot erősödött.

Rángatják a tengerentúli tőzsdéket

Bár az amerikai tőzsdék a csütörtöki piacnyitás után ledolgozták a korábbi esésüket, és előző napi záróértékeik fölé kapaszkodtak vissza, az emelkedési kísérlet egyelőre kifulladt, és a tengerentúli részvényindexek ismét lejjebb kerültek. A Dow 0,1 százalékos esése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került lejjebb.

Újraindult a kereskedés a Magyar Telekom részvényeivel

A Magyar Telekom a maximális, 5,2 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat a mai aukción. A társaság 13 146 399 darab Magyar Telekom-részvény visszavásárlására kötött ügyleteket 396,59 forint/darab átlagáron. A mai aukciót követően újraindult a kereskedés a Magyar Telekom részvényeivel, a cég részvényárfolyama 0,8 százalékkal került lejjebb.

Itt a végeredmény, a teljes keretet kimerítette a Magyar Telekom

Aukció keretében az előzetesen meghirdetett keretösszeg felső plafonjának megfelelő, 5,2 milliárd forintnyi részvényt vásárolt ma a részvényesektől a Magyar Telekom. Nagy volt az érdeklődés, a beérkezett ajánlatok összértéke a bejelentett maximális érték közel négyszeresét tette ki. Az eredmény alapján nem lenne meglepő, ha nagyobb, akár intézményi befektető is eladott volna részvényt a Telekomnak.

Tovább a cikkhez

Itt a fordulat, már emelkedéssel próbálkozik Amerika

Lejjebb kerültek az amerikai részvényindexek a csütörtöki piacnyitás után, miután a befektetők az amerikai koronavírus-fertőzések számának emelkedése miatt aggódtak. A tengerentúli tőzsdék ezt követően újra emelkedni kezdtek, miután a CNBC arról számolt be, hogy a szövetségi szabályozók többek között enyhítettek a Volcker-szabályon is, amelyet kedvezően fogadtak a befektetők, a hírre az amerikai tőzsdék erősödni kezdtek, az S&P500 0,2 százalékos emelkedése mellett a Dow 0,3 százalékkal került feljebb, a Dow komponensei közül a bankpapírok teljesítenek a legjobban, 3,3 százalékos erősödésével a Goldman Sachs teljesített a legjobban az index komponensei közül.

Lefordultak az amerikai részvényindexek

A csütörtöki piacnyitástól távolodva lefordultak a tengerentúli tőzsdék, a befektetőket az amerikai koronavírus-fertőzések számának emelkedése aggasztotta, a hangulatra a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot. A Nasdaq 0,5 százalékos esése mellett az S&P500 0,5 százalékot esett, míg a Dow 0,5 százalékkal került lejjebb.

Felemásan indult a nap a tengerentúli tőzsdéken

Lejjebb kerültek az amerikai részvényindexek a csütörtöki piacnyitás után, a hangulatra a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot, miután a befektetőket az amerikai koronavírus-fertőzések számának emelkedése aggasztotta. A piaci szereplők továbbá a beérkező makrodatokat emésztették, miután a múlt héten 1,48 millióan adták be munkanélküli segélykérelmüket az Egyesült Államokban, az elemzők 1,3 millió új munkanélkülire számítottak. A Dow 0,4 százalékkal került lejjebb, az S&P 0,2 százalékot esett a mai piacnyitás után, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal került feljebb.

Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés a tengerentúlon

Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a befektetőket az amerikai koronavírus-fertőzések számának emelkedése aggasztotta. A piaci szereplők emellett a beérkező makrodatokat emésztették, miután a múlt héten 1,48 millióan adták be munkanélküli segélykérelmüket az Egyesült Államokban, az elemzők 1,3 millió új munkanélkülire számítottak. Az elmúlt hetekben látott csökkenés így lelassult. A határidős Dow 0,6 százalékos esést vetített előre a mai piacnyitásra.

Esnek a régiós részvényindexek

Felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek csütörtök délután, a milánói börze néhány pontos esése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,2 százalékot emelkedett. A régiós részvényindexek esnek, a bécsi börze 0,2 százalékos esése mellett a lengyel tőzsde 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,1 százalékot esett. A magyar tőzsde is esik, a BUX 6,8 milliárd forintos forgalom és 315 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb. A Richter 0,3 százalékos esése mellett a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,7 százalékot esett. A Magyar Telekom részvényeit ma délelőtt felfüggesztették, miután a cég legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni ma egy aukció keretében. Az ezzel kapcsolatos, folyamatosan frissülő összefoglalónk ide kattintva érhető el.

Nem találják az irányt az európai tőzsdék

A fokozódó járványügyi aggodalmak nyomán lefordultak az európai tőzsdék ma reggel, majd a délelőtt második felében a kontinens irányadó részvényindexei a korábbi esést teljesen le tudták dolgozni. A kereskedés második felére ráfordulva a korábbi pluszok nagyobb része elolvadt, az európai tőzsdék mérsékelt elmozdulás mellett felemásan teljesítenek, a milánói börze 0,1 százalékos esése mellett a CAC40 stagnál, míg a DAX 0,1 százalékkal került feljebb.

Összeomlott a Wirecard árfolyama

Az elmúlt hetekben sűrűsödtek a botrányok a német pénzügyi szolgáltató, a Wirecard körül, a társaságnál nem tudnak elszámolni 1,9 milliárd euróval, a cég vezérigazgatója lemondott, a Moody's már nem ad ki hitelminősítést a vállalatra, a Wirecardot egymás után hagyják el az ügyfelei. Ma a vállalat menedzsmentje bejelentette, hogy csődeljárást kezdeményez. A Wirecard részvényárfolyama 76,3 százalékot zuhant ma.

Emelkednek az európai tőzsdék

A járványügyi aggodalmak árnyékában eséssel indult a csütörtöki kereskedés az európai tőzsdéken, a délelőtt második felére a kontinens irányadó részvényindexei előző napi záróértékeik fölé kapaszkodtak vissza, a német tőzsdét felrántották, míg a többi részvényindex is emelkedni kezdett, a CAC40 0,5 százalékos emelkedése mellett a DAX 0,9 százalékkal került feljebb.

Jön a csődeljárás, felfüggesztették a Wirecardot

Az elmúlt hetekben sűrásödtek a botrányok a német pénzügyi szolgáltató, a Wirecard körül, a vállalatnál nem tudnak elszámolni 1,9 milliárd euróval, a cég vezérigazgatója lemondott, a Moody's már nem ad ki hitelminősítést a vállalatra, a Wirecardot egymás után hagyják el az ügyfelei. Ma a vállalat menedzsmentje bejelentette, hogy csődeljárást kezdeményez.

Tovább a cikkhez

Felrántották a német tőzsdét, emelkedéssel próbálkozik Európa

A járványügyi aggodalmak közepette eséssel indult a csütörtöki kereskedés az európai tőzsdéken, majd a kontinens részvényindexei a délelőtt második felére a korábbi eséseket szinte kivétel nélkül képesek voltak ledolgozni. A vezető tőzsdeindexek többsége emelkedik, a DAX 0,8 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került feljebb, míg a madridi börze 0,6 százalékot erősödött.

Visszarántották a DAX-ot

Eséssel indult a csütörtöki kereskedés az európai tőzsdéken, a járványügyi félelmek árnyékot vetettek a részvénypiacok hangulatára, a DAX-ot hirtelen megütötték ma reggel, majd a német tőzsde előző napi záróértéke fölé kapaszkodott vissza, az index immár a korábbi esését képes volt teljesen ledolgozni, a DAX 0,5 százalékkal került feljebb, és Európa más részein is mérséklődtek a korábbi mínuszok. 

Nagyot esett a Wirecard

A fokozódó járványügyi aggodalmak miatt lefordultak az európai tőzsdék, a CAC40 0,9 százalékos esése mellett a milánói börze 1 százalékkal került lejjebb, míg a DAX 0,4 százalékot esett. A német tőzsde komponensei közül a Wirecard részvényei teljesítenek a leggyengébben, a társaság múlt héten kirobbant botránya után, hatalmasat esett az árfolyam az elmúlt napokban, a Wirecard botrányáról itt írtunk részletesen.

Lefordult a DAX, de egy kedvező hír miatt a Lufthansa nagyot emelkedett

Lefordultak az európai tőzsdék a csütörtöki piacnyitás után, miután a fokozódó járványügyi aggodalmak nyomán elromlott a részvénypiaci hangulat. A mai piacnyitástól távolodva hirtelen megütötték a német tőzsdét, a DAX komponensei közül csupán négy papír tud ma emelkedni, emögött részben egyedi vállalati hírek álltak.

A Lufthansa árfolyama 10,2 százalékkal került feljebb, miután a cég nagyrészvényese, Heinz Hermann Thiele megszavazhatja a mai közgyűlésen az állami mentőcsomagot, ezzel elhárulhat az akadálya annak, hogy a menedzsment a szakszervezetekkel egyeztetve elkezdje a vállalat átalakítását. A Bayer árfolyama 1,2 százalékkal került feljebb, miután a cég szerdán megállapodást kötött a társaság glifozát tartalmú gyomirtójával kapcsolatos perek egy részében, a Bayer beleegyezett, hogy 10,9 milliárd dollárt fizet ki, amellyel a keresetek 75 százalékát rendezheti a cég.

Hirtelen megütötték a DAX-ot

A csütörtöki piacnyitástól távolodva hirtelen megütötték a DAX-ot, a német részvényindex 0,9 százalékkal került lejjebb, a többi vezető európai tőzsde is lefordult, a CAC40 1,5 százalékos esése mellett a milánói börze 1,2 százalékkal került lejjebb, a befektetőket a koronavírus-fertőzések számának emelkedése aggasztotta elsősorban.

Enyhe eséssel indult a csütörtöki kereskedés az európai tőzsdéken

Enyhe eséssel vágtak neki a csütörtöki kereskedésnek az irányadó európai tőzsdék, a részvénypiacok hangulatára az amerikai koronavírus-fertőzések számának emelkedésével összefüggő aggodalmak mellett az IMF által tegnap közzétett, és a korábbinál borús előrejelzések vetettek árnyékot. A CAC40 0,6 százalékos esése mellett a DAX 0,1 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Lejjebb került a Magyar Telekom árfolyama ma reggel

A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart csütörtökön, emiatt 10 órától a tőzsdenap végéig felfüggesztik a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén. Az aukció keretében akár 5,2 milliárd forintnyi részvényt is megvásárolhat ma a részvényesektől a Magyar Telekom, az ezzel kapcsolatos, folyamatosan frissülő beszámolónk ide kattintva érhető el. A Magyar Telekom részvényárfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Mérsékelt eséssel indul a csütörtöki nap a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indul a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 86 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Richter és a Magyar Telekom stagnál, a Mol 0,1 százalékkal került feljebb, az OTP 0,7 százalékot esett ma reggel.

Fordulat a Lufthansánál, szárnyal az árfolyam

A Lufthansa nagyrészvényese, Heinz Hermann Thiele megszavazhatja a mai közgyűlésen az állami mentőcsomagot, ezzel elhárulhat az akadálya annak, hogy a menedzsment a szakszervezetekkel egyeztetve elkezdje a vállalat átalakítását.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulással indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

  • Nagy eséssel zárták a szerdai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, az Egyesült Államokban több területen is markánsan emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma, a befektetők amiatt aggódtak, hogy mindez a lezárások/korlátozások feloldását elnyújthatja, ami az üzleti-gazdasági kilátásokat jelentősen rontja. A hangulatot az IMF által közzétett, és az áprilisihoz képest sokkal borúsabb világgazdasági előrejelzése is ronthatta, továbbá az sem kedvezett a kockázati étvágynak, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború mellett most Európa felé nyithat egy frontot a Trump-adminisztráció, igaz remélhetőleg csak korlátozott termék- és országkört érintve. A Dow végül 710 pontos mínusz mellett 2,7 százalékkal került lejjebb, az S&P500 2,6 százalékot esett, míg a Nasdaq 2,2 százalékos eséssel zárt.
  • Ázsiában esnek a tőzsdék csütörtökön, miután az Egyesült Államokban az emelkedő koronavírus-fertőzések száma mellett a kereskedelmi háborús feszültség, és az IMF által publikált, borúsabb gazdasági előrejelzések is árnyékot vetettek a részvénypiacokra. A Nikkei 1,2 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 2 százalékkal került lejjebb, míg a szingapúri tőzsde 1,4 százalékot esett. A hongkongi és a sanghaji tőzsde csütörtökön ünnep miatt zárva tartott.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel. A határidős DAX 41 pontos plusza 0,3 százalékos emelkedést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.
  • Várhatóan csütörtök délelőtt jelenik meg az MNB friss inflációs jelentése, emellett jön a szokásos kötvényaukció és a jegybank egyhetes betéti tendere. Az Egyesült Államokból a tartós fogyasztási cikkek májusi rendelésállománya mellett az első negyedéves GDP végleges adatát közlik, továbbá a heti munkanélküli segélykérelmek számának változását is közzéteszik majd.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 0,8 százalékos esés után 37,8 dollárnál jár. Az arany árfolyama stagnál ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 1 760,3 dollárnál jár.
  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 352,72 forintot kell fizetni, míg egy dollár 313,48 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Jeenah Moon/Getty Images

Tőzsde
ausztralia melbourne koronavirus kuzdelem200708
calabria olaszország getty stock
szentkiralyialexandra
fiatalok étterem_getty stock
fitch
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Tőzsde