magyar telekom szekhaz budapesti ertektozsde
Üzlet

Felfüggesztik a Magyar Telekom-részvények kereskedését csütörtökön délelőtt

MTI
A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart csütörtökön, emiatt 10 órától a tőzsdenap végéig felfüggesztik a papírok  kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén.

A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

Amennyiben a részvények kereskedését befolyásoló információk korábban nyilvánosságra kerülnek, a tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó törzsrészvényeinek és a kapcsolódó származtatott eszközöknek a kereskedését határozattal visszaállíthatja.

A társaság korábban bejelentette,

a részvény-visszavásárlási aukció során legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából.

Az aukció ajánlatgyűjtési szakasza június 25-én 10 órától 13 óráig tart, az ügyletkötési időszak pedig 13 órától 15.30-ig.

A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják. A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszegig.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg 5 százaléknál nagyobb mértékben a vásárlás napi nyitóárat, valamint a társaság 2019. évi auditált beszámolójában szereplő egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz részvényenként 567 forintot.

A Magyar Telekom 100 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, záróáruk szerdán 394 forint volt, 0,13 százalékkal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 464 forint, a legalacsonyabb 335 forint volt.

Kereskedés MTELEKOM-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

koronavirus_strand
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
koronavirus_strand