Előfizetői tartalom

Még nem pörgött be a koronavírus elleni csodafegyver Európában

Portfolio
Európában a korábbi helyzethez és a világ más részeihez képest kedvezően alakul a koronavírus- járvány, alacsony új esetszámok mellett a kormányzatok egy esetleges második hullám kialakulása ellen védekeznek. A védekezés jelenlegi szakaszában nagy segítség lehetne, ha széles körben elterjednének a kontaktkutató appok, azonban ez eddig messze nem történt meg. Magyarországon a lakosság mindössze 0,3 százaléka töltötte le az appot, amivel sereghajtók vagyunk.

A kontaktkutató appok abban tudnak segíteni, ha valakinek pozitív lesz a koronavírus tesztje, akkor az appot használók körében automatikusan felkereshetők a veszélyeztetett személyek. Akkor is, ha nem ismerősök, barátok, egy egyszerű kereséssel meg tudják állapítani az egészségügyi hatóságok, kikkel kerültünk kapcsolatba - ha elküldjük nekik az app által tárolt adatokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés