betttt
Üzlet

Az Alteo több leányvállalata is egyesül

Portfolio
Az Alteo tájékoztatása szerint a cégstruktúrájának egyszerűsítését célzó folyamat újabb lépéseként a társaság a mai napon elhatározta fotovoltaikus villamosenergia-termelő leányvállalatainak beolvadással történő egyesülését.

Az Alteo pénteken bejelentette, hogy a társaság 2017. november 8-án megtartott rendkívüli közgyűlésén meghirdetett, az Alteo csoport cégstruktúrájának egyszerűsítését célzó folyamat újabb lépéseként a társaság a mai napon elhatározta fotovoltaikus villamosenergia-termelő leányvállalatainak beolvadással történő egyesülését.

Az egyesülés során a társaság egyedüli tagságával működő IT-Solar Kft. beolvad a társaság közvetlen és egyedüli befolyása alatt álló Monsolar Kft-be.

A fent említett egyesülés mellett a társaság egyedüli tagságával működő Sunteo Kft-be beolvadnak a társaság szintén közvetlen és egyedüli befolyása alatt álló alábbi társaságok:

  • Péberény Ingatlanhasznosító Kft.
  • True Energy Kft.
  • F.SZ. Energia Kft.

A társaság a beolvadással történő egyesülések időpontját 2020. szeptember 30-ban határozta meg, így az egyesülésekhez fűződő joghatások beállásának időpontja (Jogutódlás Napja) 2020. október 1. lesz.

A jogutódlás napját követően a társaságnak a korábbi hat helyett három leányvállalata, azaz a jogutód Monsolar Kft., a szintén jogutód Sunteo Kft., továbbá az egyesülésekkel nem érintett Domaszék 2MW Naperőmű Kft. foglalkozik majd fotovoltaikus villamosenergia-termeléssel.

A társaság tájékoztatást nyújt a fenti cégjogi eseményeken túl arról, hogy a cégstruktúra egyszerűsítését célzó folyamat részeként a társaság, mint vevő üzletrész-átruházási szerződést kötött a Sunteo Kft.-vel, mint eladóval a társaság közvetett befolyása alatt álló Euro Green Energy Fejlesztő és Szolgáltató Kft. (EGE) törzstőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrészek tulajdonjoga tekintetében, melynek eredményeként 100 százalékos közvetlen befolyást szerzett az EGE-ben. A társaság befolyásszerzése az EGE kiserőművi összevont engedélyére tekintettel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) utólagos tudomásulvételét igényli. Az ezzel kapcsolatos eljárás a társaság kezdeményezésére megindult, jelenleg folyamatban van. A MEKH tudomásulvételt kimondó határozatát követően tüntethető majd fel a társaság az EGE tagjegyzékében, továbbá ezen határozat birtokában kezdeményezheti a társaság a tagváltozásra tekintettel a cégeljárást és a cégjegyzékbe történő bejegyzést.

Az Alteo ma 1,8 százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 11,6 százalékot esett.

Kereskedés ALTEO-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

(BÉT)

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde 

Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
bmw
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Hackertámadás érte az EKB egyik honlapját