Előfizetői tartalom

Ekkora botrány még nem volt Németországban, több ezer befektetőt temetett maga alá a lavina

Nagy Viktor
A Wirecardnál zajló machinációk már évek óta a német pénzügyi felügyelet és a rendőrség látókörébe kerültek, könyvvizsgálók már korábban is jelezték, nem minden stimmel a cég és leányvállalatainak mérlegében, a nemzetközi sajtóban is egymást érték a leleplező cikkek, mégis, egészen idén tavaszig tartott, hogy a német botránycégnél eljött a végjáték, most azonban alaposan felgyorsultak az események. Ekkora botrány még soha sem volt a DAX-cégek történetében, az események több ezer intézményi és lakossági befektetőt temetettek maguk alá, a veszteség túlmutat a pénzügyi vetületen, és sokak szerint az egész német tőkepiac, a befektetői kultúra is nagy sebet kapott, a német vállalatok nemzetközi megítélésén is csorba esett. Ha csődbe is megy a Wirecard, akkor azzal még nem lesz vége a történetnek, elkezdődött a felelősök keresése a német pénzügyi felügyeletnél, és a vállalat könyvvizsgálójánál, az EY-nál is.

Lassan itt a vége A Wirecarddal szemben a német tőzsdefelügyelet és a rendőrség is nyomozott az elmúlt hónapokban, utólag úgy tűnik, volt is miért. Néhány hír a vállalattal kapcsolatban az elmúlt hetekből: a pénzügyi felügyelet, a Bafin már jó ideje vizsgálja a céget, a vállalat vezetőjével, Markus Braunnal szemben a müncheni ügyészség jár el tiltott piacbefolyásolás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái