GileadSciences
Üzlet

Megvan az egyik legígéretesebb koronavírus-gyógyszer ára

Portfolio
A Gilead Sciences az Egyesült Államokban és néhány más fejlett országban 2 340 dollárban határozta meg a társaság koronavírus-gyógyszer jelöltjével történő ötnapos kezelés árát.

A Gilead Sciences 2 340 dollárra (jelenlegi árfolyamon számítva 742 ezer forintra) árazta be a koronavírus-gyógyszer jelöltjével történő ötnapos kezelést az Egyesült Államokban és néhány más fejlett országban. Az ár alatta maradt a gyógyszerárakkal foglalkozó kutatócsoport, az Institute for Clinical and Economic Review (ICER), 5 080 dolláros, kezelésenkénti ajánlásának. De inkább összhangban állt az ICER által javasolt 2520-2800 dollár körüli alacsonyabb sávval, amelyet a szabadalommal nem védett olcsó szteroid, a dexamethasone koronavírus ellen engedélyezett alkalmazása alapján határoztak meg.

A remdesivirt kiemelt figyelem övezi a koronavírus elleni harcban, miután a klinikai vizsgálatban az antivirális gyógyszer segített lerövidíteni a kórházi gyógyulási időket. A remdesivir néhány beteg esetében megkapta a vészhelyzeti célú felhasználási engedélyt az Egyesült Államokban. A dexamethasone-t ezt követően potenciális áttörésként említik a koronavírus kezelésében.

A Gilead Sciences szerint az amerikai magánbiztosítócégek esetében az ár fiolánként 520 dollár lesz, ami egy beteggel és hat fiolás kezeléssel számolva 3 120 dollár. A magánbiztosítókon kívüli ár fiolánként 390 dollár lesz a cég szerint.

A Royal Bank of Canada elemzői a gyógyszerrel kapcsolatban 2020-ban 2,3 milliárd dolláros bevételi potenciált látnak, amely ellensúlyozza a több mint egymilliárd dolláros fejlesztési és terjesztési költségeket. Az elemzők szerint a részvényárfolyam emelkedésére mindez korlátozott hatást gyakorolhat, mivel más vakcinákkal és jobb kezelésekkel is érdemes számolni hosszabb távon.

A Gilead Sciences megállapodást kötött az amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztériummal (HHS), amelynek keretében az államok és az HHS határozza meg a kórházak számára történő allokációt, szeptember végéig.

Az HHS több mint félmillió kezelést biztosított a gyógyszerből az amerikai kórházak számára, szeptember végéig, ami magában foglalja a Gilead júliusi termelési kapacitásának száz százalékát és az augusztusi és szeptemberi kapacitásának kilencven százalékát. Ezt követően, ha a kínálat kevésbé lesz korlátos, az HHS leállítja az elosztás kezelését a Gilead szerint.

A Gilead Sciences ma 0,2 százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 14,6 százalékot emelkedett.

Gilead

(Reuters)

Címlapkép forrása: Justin Sullivan/Getty Images

newyork stock exchange
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
teslamodelu
kórházi ápolás műtét elektróda
Német lapértesülések szerint kész Merkel terve hatalmának megerősítésére
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
newyork stock exchange