Előfizetői tartalom

Az életben maradásért küzd a német botránycég, közben két nap alatt hatszorosára ugrott az árfolyam

Nagy Viktor
Nem nyugodnak a kedélyek a Wirecard körül, perek sora indulhat nem csak Németországban, de más országokban is, mivel több ezer befektető égette meg magát a tőzsdei cég részvényeivel, a vállalat vezetőivel szemben már több országban büntetőfeljelentést tettek, a cég amerikai leányvállalata pedig eladó. Közben a múlt heti mélypontról meredeken emelkedik a Wirecard árfolyama, egyrészt annak örülnek a befektetők, hogy Nagy-Britanniában tovább működhet a vállalat, másrészt annak is, hogy egyre több német politikus beszél arról, hogy életben kellene tartani a Wirecardot. A címben még hatszoros szerepel, de van egy visszafogott volatilitás a papírokban, fél órával a cikkünk megjelenése után inkább nyolc az a hat.

Feloldották a korlátozásokat Nagy-Britanniában Múlt hét vasárnap jelentette be a brit pénzügyi felügyelet, az FCA, hogy gyakorlatilag felfüggesztik a Wirecard ottani működését, a német vállalat nem bonyolíthat elektronikus fizetési tranzakciókat, nem végezhet semmilyen szabályozott tevékenységet, nyilatkozatot kell közzétennie a weboldalán, és közölnie kell az ügyfelekkel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái