Frankfurti tőzsde
Üzlet

Új rekorddal indította a negyedévet a Nasdaq

Portfolio
Az európai tőzsdéken mérsékelt erősödéssel indult a nap, majd a szerdai piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi felemásan teljesíttek, a javulást mutató kínai feldolgozóipari makroadatot bár kedvezően fogadták a befektetők, azonban a járványügyi aggodalmak árnyékot vetnek a részvénypiacok hangulatára. Mindemellett a Deutsche Boerse bejelentette, hogy a kereskedési rendszer hibája miatt több tőzsdén is le kellett állítani a kereskedést, többek között a magyar tőzsde is érintett volt. A határidős amerikai indexek negatív tartományban tartózkodtak a nyitás előtt, azonban a munkaerőpiacról és az egyik potenciális koronavírus vakcina felől is pozitív hírek érkeztek, amelyek javították a hangulatot a tőzsdéken.

Vegyesen zártak az amerikai indexek

Emelkedésekkel indította az S&P 500 és a Nasdaq index a negyedévet, 0,5, és 1 százalékkal került feljebb a két index. A Nasdaq 100 új történelmi csúcsra emelkedett. A Dow viszont csökkenéssel fejezte be a kereskedést, 0,3 százalékos mínuszban zárt.

Az amerikai jegybankárok bevetnek mindent, hogy támogassák a gazdaság fellendülését

Az amerikai jegybankárok egyetértenek abban, hogy a jegybank teljes eszköztárát be kell vetni annak érdekében, hogy támogassák a gazdaság felépülését a koronavírus-járvány által kiváltott recesszióból – derül ki a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből.

Tovább a cikkhez

Vakcinahírekre emelkednek ma az amerikai tőzsdék

A Pfizer vakcinájával kapcsolatos pozitív fejlemények felfelé segítik a mai kereskedésben az amerikai indexeket, a Dow 0,1 százalékos, az S&P 500 0,6 százalékos, a Nasdaq 0,9 százalékos pluszban tartózkodik.

Különösen azon részvények emelkednek ma, amelyek az országok újranyitásából profitálhatnak, mint a légitársaságok, vagy a hajózási cégek. A United Airlines árfolyama 7,5, a Delta 3,3 százalékot emelkedett, a Carnival árfolyama 4,9, a Royal Carribean 7,4 százalékot erősödött.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jászai Gellért tovább növeli befolyását a 4iG-ben

A 4iG elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG-ben. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett információk szerint a Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az Opus Global (9,95%) és a Konzum PE Magántőkealap (11,63%) informatikai vállalatban lévő részvénycsomagját. Az üzletember, aki tavaly június óta már a 4iG legnagyobb befektetője, az adásvétel lezárását követően 61,79 százalékra növeli részesedését az informatikai társaságban.

Tovább a cikkhez

Nagyon jó hírek érkeztek a Pfizer koronavírus-vakcinájáról

Több mint 5 százalékot ugrott a mai kereskedésben az amerikai gyógyszergyártó, a Pfizer árfolyama, miután kedvező eredményeket közölt a koronavírus-vakcinája emberi tesztjeivel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Újabb felvásárlást jelentett be a Masterplast és zöld programot indít

Újabb akvizíciót jelentett be a Masterplast, egyik beszállítóját vásárolja fel 100 millió forintért – áll a cég közleményében. Ezzel együtt a vállalat elindít egy körforgásos gazdálkodási rendszert, melynek során polisztirol maradékanyagokat felhasználva gyárt majd hőszigetelő könnyűbetont.

Tovább a cikkhez

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 1,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Richter 0,1 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom 1,1 százalékkal került lejjebb, az OTP 1,5 százalékos gyengült, a Mol pedig 2 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a Gloster teljesített, melynek árfolyama 5,6 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az Enefi teljesített, melynek árfolyama 6,5 százalékot esett. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Új gazdasági igazgatója van a Graphisoft Parknak

A Graphisoft Park szerdai tájékoztatása szerint 2020. július 1-től Bihari Sándor a társaság új gazdasági igazgatója és befektetői kapcsolattartója.

Tovább a cikkhez

Itt a brókercégek friss rangsora, megőrizte vezető helyét a Wood

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak fokozódása a magyar tőzsde forgalmán is meglátszott az elmúlt hónapok során, a márciusi és áprilisi forgalomnövekedést májusban megnyugvás és csökkenő piaci forgalom követte, majd a magyar tőzsde forgalma júniusban ismét növekedni tudott a korábbi hónaphoz képest. A brókercégek közül a Wood júniusban megőrizte vezető helyét, míg a forgalmi rangsorban a második helyen az Erste állt, a harmadik helyet pedig a Concorde szerezte meg.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Mérsékelt emelkedést látunk az amerikai tőzsdéken a nyitás után, a Dow 0,4 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékot erősödött. A friss adatok szerint az Egyesült Államokban 2,37 millió álláshelyet teremtett a magánszektor júniusban, ami azt mutatja, hogy a munkaerőpiac kezd kilábalni a mély válságból, azonban a közgazdászok 3,5 millió új álláshely létrejöttét várták, így az adat alulmúlta a várakozásokat. A hangulat javulásához vezetett, hogy vakcinafronton kedvező hírek érkeztek a Pfizer és BioNTech közös projektje felől, hiszen pozitív eredményekről számoltak be az emberi tesztek korai szakaszából. A Pfizer árfolyama 4,4 százalékot emelkedett a hírre.

Tombol a bika a tőzsdéken, a koronavírus csak az egyik lábát gáncsolta el

Történelmi turbulenciákon vannak túl a világ tőkepiacai, az év első másfél hónapja még optimistán telt, a történelem leghosszabb ideig tartó bikapiaca vígan dübörgött, aztán hetek leforgása alatt összezuhantak a piacok, majd a mélypontról villámgyorsan jött a felpattanás. A hosszú lejáratú amerikai állampapírok mellett, a technológiai óriáscégek részvényeivel lehetett idén szép hozamokat elérni, de néhány nyersanyag, például az arany is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A részvénypiacok kezdenek magukhoz térni, főként a technológiai és biotech részvények mentek idén nagyot.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt esés jöhet az amerikai tőzsdéken

Mérsékelt esés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow 0,4 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékot eshet. A hangulatra a járványhelyzet nyomja rá a bélyegét, hiszen az országban rekord napi esetszámot jegyeztek, amely magában hordozza a korlátozó intézkedések újbóli bevezetésének lehetőségét, ami gazdasági fellendülés lassulását jelentené. Az USA-ban jelenleg Kalifornia, Texas és Arizona államokban a legrosszabb a helyzet. 

Lefordultak az európai tőzsdék

Az amerikai piacnyitás felé közeledve lefordultak az európai tőzsdék, miután a nap nagy részében állt a kereskedés több börze esetében is a Xetra rendszer technikai hibája miatt. A hangulatra részben a geopolitikai feszültségek nyomják rá a bélyegüket, hiszen ma lépett életbe a nemzetközi hangok szerint Hongkong autonómiáját jelentősen korlátozó nemzetbiztonsági törvény, és már le is tartóztattak egy embert a törvényre hivatkozva, aki egy hongkongi függetlenséget hirdető zászlót lengetett. A törvénnyel kapcsolatban a brit külügyminiszter azt hangoztatta, hogy az nyíltan sérti Hongkong autonómiáját.

Esik a magyar tőzsde, csúnyán megütötték az OTP-t

Újraindult a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 1,7 százalékot esett. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a Mol 1,1 százalékkal került lejjebb, a Richter 1 százalékot esett, a Magyar Telekom 0,8 százalékot gyengült, az OTP-t pedig alaposan megütötték, a bankpapír 3,2 százalékkal került lejjebb, de 4,7 százalékos mínuszban is járt az árfolyam. Az OTP esésének főleg technikai okai vannak, hiszen március közepén egy méretes rés maradt az OTP grafikonján, a gap-betöltés pedig június elejére megtörtént, de mivel nagyon messziről futott neki az árfolyam a 11 760 körüli szintnek, így várható volt, hogy első körben lefordulás jön. Azóta több alkalommal is kísérlet történt a technikai szempontból fontos, sokak által figyelt szint áttörésére, de végül mindig az eladók nyertek, és lefordult az árfolyam, a tegnapi esést pedig még megfogta a sáv alsó határa, ma viszont innen lefelé tört ki az árfolyam.

Nem találják az irányt az európai tőzsdék

Felemás képet festenek az európai tőzsdék, miután újraindult a kereskedés a Xetra rendszer hibája miatti leállás után. A német tőzsde esik, a leggyengébben a Lufthansa és a Wirecard teljesítenek. A BUX-ról egyelőre nem látni adatot sem a mi rendszereinkben, sem pedig a BÉT honlapján.

12:10-kor indul a kereskedés a bécsi tőzsdén

A bécsi tőzsde honlapján található információk szerint a technikai problémát sikerült megoldani, így a kereskedés 12:10-kor indul újra.

Több európai tőzsdén áll a kereskedés

Számos európai tőzsdén leállt a kereskedés, beleértve a frankfurti és a bécsi börzét is, miután a technikai probléma lépett fel a Xetra nevű elektromos kereskedési platformon - közölte a Deutsche Boerse. A leállás érinti a frankfurti, bécsi, ljubljanai, prágai, budapesti, zágrábi, máltai és szófiai tőzsdéket is, miután mind a Xetra T7 rendszert használják. A mostani nem az első technikai hiba idén, áprilisban a frankfurti tőzsdén több mint 4 óráig állt a kereskedés.

Nem találják az irányt az európai tőzsdék

Felemásan teljesítenek az európai tőzsdék ma délelőtt, miután a járványügyi aggodalmak árnyékot vetettek a kontinens börzéire, a milánói tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a spanyol részvényindex 0,1 százalékot esett.

Mérsékelt elmozdulással indult a szerdai kereskedés Európában

Emelkedéssel indult a kereskedés az európai tőzsdéken, a kontinens irányadó részvényindexei felfelé kapaszkodtak a szerdai piacnyitás után, a hangulatot részben egy javuló kínai makroadat is javítani tudta, miután a kis- és középvállalatokra összpontosító Caixin/Markit felmérés szerdán közzétett adatai szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index a májusi 50,7 pontról 51,2 pontra emelkedett júniusban. A mai piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi felemásan teljesítenek, a CAC40 0,3 százalékot esett.

Nem működik az adatszolgáltatás, áll a kereskedés a magyar tőzsdén

Adatszolgáltatási probléma merült fel a Bécsi Tőzsdénél, emiatt áll a kereskedés a magyar tőzsdén is.

Tovább a cikkhez

Csökkentette a Richter-célárát a JP Morgan

A JP Morgan 8 100 forintra csökkentette a Richter-célárát, a bankház új célára 24,2 százalékkal magasabb a Richter keddi záróárához képest.

Tovább a cikkhez

Európában mérsékelt emelkedéssel indulhat a nap

  • A tengerentúli tőzsdéket felrántották a keddi piaczárás felé közeledve, a befektetők jól fogadták a fogyasztói bizalmi és lakásár-statisztikák vártnál jobb számait, a hangulat annak ellenére is kedvező maradt, az amerikai járványhelyzet egyre súlyosbodik és a befektetők által nagy figyelemmel kísért megszólalások is alapvetően kedvezőtlen gazdasági kilátásokat vázoltak fel: a Fed-elnök Jerome Powell és a pénzügyminiszter Steven Mnuchin a meghallgatásuk során nem tűntek optimistának. Azonban a tengerentúli részvényindexek végül emelkedéssel zárták a napot, a Dow 1987 óta a legjobb negyedévét tudhatta maga mögött, míg az S&P500 1998 óta a legjobb negyedévét zárta, miután az indexek a koronavírus-járvány következtében februárban és márciusban korábban hatalmasat estek. A Dow végül 217 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,5 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,9 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett szerdán, a tengerentúli tőzsdék erős negyedéve után a hangulatot egy kínai makroadat is javította, miután a kis- és középvállalatokra összpontosító Caixin/Markit felmérés szerdán közzétett adatai szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a májusi 50,7 pontról 51,2 pontra emelkedett júniusban. A járványügyi aggodalmak azonban árnyékot vetettek a hangulatra, miután aggodalmát fejezte ki a koronavírus-járvány egyesült államokbeli terjedése miatt Anthony Fauci, az allergiológai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) vezetője. A Nikkei 0,8 százalékos esése mellett a sanghaji börze 1,1 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde zárva tartott. Ázsia más részein emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 0,8 százalékkal került feljebb.
  • Szerdán a kormányzati szektor első negyedéves egyenlege mellett az MNB szokásos repotenderére figyelnek a befektetők. Németországból a júniusi munkanélküliségi adatokat teszik közzé, az Egyesült Államokból a júniusi, ADP munkaerőpiaci statisztika mellett a júniusi, feldolgozóipari ISM beszerzési menedzserindexre és a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére figyelnek majd a befektetők.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,2 százalékos esés után 39,8 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos erősödést követően 1 784,7 dollárnál jár.
  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 355,11 forintot kell fizetni, míg egy dollár 316,45 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Wolfgang Von Brauchitsch/Bloomberg via Getty Images

Tőzsde
ausztralia melbourne koronavirus kuzdelem200708
calabria olaszország getty stock
szentkiralyialexandra
fiatalok étterem_getty stock
fitch
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Tőzsde