Előfizetői tartalom

Allianz: a koronavírus háromszor akkora sokk a biztosítási piacnak, mint a pénzügyi válság volt

Portfolio
Várhatóan több mint háromszor erősebb lesz a koronavírus-világjárvány hatása, mint az előző globális pénzügyi válságé, idén ugyanis 3,8%-os lehet a globális piaci visszaesés – vélik az Allianz tegnap közzétett 2020-as Globális Biztosítási Jelentésének szerzői. Magyarország biztosítási piaca egyelőre ellenállónak bizonyult, éves díjbevétel-növekedése viszont a tavalyi 10,6%-ról 1,7%-ra eshet vissza idén.

A jelentés szerint 2019-ben a biztosítási díjak világszinten 4,4 százalékkal nőttek, és elérték a 3906 milliárd eurót, amivel az elmúlt négy év legerősebb növekedését produkálták Kelet-Európában 8,6 százalékos növekedés volt megfigyelhető, és az összes biztosítási díj-bevétel 64 milliárd euróra rúgott, amelynek több mint felét a „2 Nagy” (Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés