Futár
Üzlet

Közel megduplázta rendeléseit a NetPincér anyacége a koronavírus-járvány közepette

Portfolio
Közel megduplázta rendeléseit a NetPincér anyacége, a Delivery Hero a második negyedévben, miután a koronavírus-járvány közepette az emberek több ételt rendeltek házhoz. A cég számait jól fogadták a befektetők, a Delivery Hero árfolyama új csúcsra emelkedett ma.
  • A német online élelmiszer-kiszállító cég, a Delivery Hero közel megduplázta a rendeléseit a második negyedévben, miután a koronavírus-járvánnyal összefüggő lezárások miatt egyre többen rendeltek otthonra ételeket maguknak.
  • A berlini székhelyű társaság, amely 44 országban üzemeltet étel-házhozszállító platformot, arról számolt be, hogy a megrendelések 94 százalékkal 280 millió euróra emelkedtek, szemben a korábbi év 144 millió eurós értékével.
  • Júniusban annak ellenére, hogy néhány ország enyhített a járványügyi korlátozásokon, a NetPincér anyacégének megrendelései 104 százalékkal nőttek.
  • Ázsiában, a társaság legnagyobb piacán a megrendelések közel négyszeresükre, 157 millió euróra emelkedtek. Az európai rendelések 46 százalékkal nőttek, míg Amerikában 111 százalékos volt a növekedés.
  • A Közel-Kelet és észak-afrikai régió megrendelései 6 százalékkal csökkentek, a Kuwaitban és Jordániában alkalmazott kijárási tilalmak miatt.
  • A Jefferies elemzői a rendelések növekedési ütemét figyelemre méltónak nevezték, míg a Bankhaus Lampe szakértői úgy vélték, hogy a cégnél a harmadik negyedév is erős lehet majd.
  • A Delivery Hero árfolyama új csúcsra emelkedett ma, a cég papírjai 6,6 százalékkal kerültek feljebb, a részvényárfolyam idén 48 százalékot emelkedett.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Getty Images

Koronavírus
autó park parkolás
maszkosférfi
Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Koronavírus