Üzlet

Közgyűlést tartott a Megakrán

Portfolio
Közgyűlést tartott a Megakrán, többek között a részvénystruktúra átalakításáról döntöttek.

Közgyűlést tartott a Megakrán, a határozatok közül néhány kiemelt a következő:

  • A közgyűlés egyhangú szavazatával az igazgatóság munkavállalói résztulajdonosi program (MRP)megindításával kapcsolatban eddig megtett intézkedéseit jóváhagyja, továbbá felhatalmazza az igazgatóságot az MRP újabb szakaszának (MRP Program II.) indítására, kapcsolódó döntések meghozatalára, szükséges dokumentumok módosítására, aláírására.
  • A közgyűlés egyhangú szavazatával a társaság részvényszerkezetét módosítva a társaság által forgalomba hozott 777 263 darab, egyenként 1 000 forint névértékű dematerializált névre szóló törzsrészvényt az alaptőke és a törzsrészvényekhez fűződő jogok változatlansága mellett 777 263 000 darab, egyenként 1 forint névértékű törzsrészvénnyé alakítja át. Az átalakítás következtében 1 darab 1 000 forint névértékű törzsrészvény helyébe 1000 darab, egyenként 1 forint névértékű törzsrészvény lép.
  • A közgyűlés felhatalmazza az igazgatóságot a társaság alaptőkéjének feltételes felemelésére átváltoztatható kötvény zártkörű vagy nyilvános forgalomba hozatalával. Az alaptőke felemelésére 2025. július 3. napjáig kerülhet sor azzal, hogy a legmagasabb összeg, amelyre az igazgatóság az alaptőkét felemelheti, az 1 554 526 000 forintot nem haladhatja meg. Az igazgatóság jogosult a névértéktől eltérőkibocsátási érték meghatározására. A felhatalmazás kiterjed az alapszabály módosítására valamint valamennyi kapcsolódó, egyébként a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben, döntésekben való határozathozatalra, ide értve a részvényesek elsőbbségi jogának korlátozását illetve kizárását is.
  • A közgyűlés a társaság fejlesztési céljai megvalósítása érdekében jóváhagyja, hogy a társaság kötvényalapú forrást vonjon be vállalati kötvények zártkörű vagy nyilvános forgalomba hozatalával finanszírozási struktúrája optimalizálásának elősegítésére összesen 300 millió forinttól 2,5 milliárd forint keretösszeg erejéig.
  • A közgyűlés a 2020. július 3. napjára összehívott rendkívüli közgyűlés napjától számított 18 hónapos időtartamra felhatalmazza az igazgatóságot saját részvények munkavállalói résztulajdonosi program céljára történő vásárlására, illetve megszerzésére. 

A Megakrán árfolyama idén 5,4 százalékot esett.

(BÉT)

bejrút200804
koronavirus
Frankfurti tőzsde
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde