Előfizetői tartalom

Mennyire verte szét a vállalatokat a koronavírus? - Hamarosan kiderül

Portfolio
Véget ért egy újabb negyedév, így hamarosan ismét a vállalati gyorsjelentések mozgathatják a piacokat. A második negyedévre már teljes erővel lesújtott a koronavírus, így jelentős profitcsökkenés várható a vállalatoknál. Közben a részvénypiacok felpattantak, ami az értékeltségi szintek megugrásához vezetett.

Lezárult 2020 második negyedéve, így a következő hetekben beindul a negyedéves jelentési szezon. A gyorsjelentések segítségével pontosabb képet kaphatunk arról, hogy a koronavírus-járvány milyen mértékben sújtotta a vállalatokat, hogyan hatott az eredménytermelő képességükre, ami pedig a részvénypiacok kilátásait is meghatározza. A járvány továbbra is tombol a világban, ugyanakkor az újranyitás elkezdődött, lassan elindulni látszik a légiforgalom és a turizmus. Bár még korai örülni, hiszen minden törékeny, az Egyesült Államokban látszólag kontrollálatlanul tarol a vírus, Európában pedig már a második hullámtól tart mindenki.

Az amerikai vállalatok kezdik a jelentési szezont, a szokásokhoz híven az elsők között a nagy amerikai bankok teszik majd közzé második negyedéves eredményeiket. A JP Morgan, a Citigroup és a Wells Fargo nyitja a sort július 14-én, az amerikai tőzsdék nyitása előtt. Összeszedtük, hogy melyek lesznek a fontosabb, akár piacmozgató hatású negyedéves gyorsjelentések júliusban és hogy mi várható az elemzői konszenzus alapján.

Úgy tűnik, hogy 2008 óta ez volt a leggyengébb negyedév a vállalati profitok változása tekintetében és több amerikai szektor is veszteséges lehetett.

A cikk tartalmából

  • Hamarosan kezdődik a második negyedéves jelentési szezon Amerikában.
  • A fontosabb gyorsjelentések időpontja.
  • Mi várható az elemzők szerint?
  • Milyenek a kilátások szektoronként?
  • Az amerikai tőzsdék árazása.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés