Bika
Üzlet

Jó minőségű befektetést keresel? Erre a 14 izgalmas részvényre érdemes figyelni

Portfolio
A tőzsdék az elmúlt hónapok folyamán nagyot emelkedtek, azonban a részvénypiaci felpattanás közepette a befektetők továbbra is aktívan keresik a jó vételi lehetőségeket. Ehhez nyújthat segítséget a Jefferies stratégája, aki 14 részvényt tartalmazó listát állított össze, amelyen stabil pénzügyi helyzetű, magasabb tőkearányos megtérüléssel rendelkező papírokat válogatott össze, amelyek árazása sem tűnt elrugaszkodottnak.

A Jefferies stratégája szerint a részvénypiacok teljesítménye meglehetősen furcsa volt a tőzsdei felpattanás alatt, Steven DeSanctis szerint a rendkívül alacsony kamatkörnyezetben a rossz pénzügyi helyzetben lévő cégek részvényei igen jól teljesítettek, mivel a laza pénzügyi kondíciók nekik kedveztek a leginkább, a szakértő szerint az alacsony tőkearányos megtérüléssel rendelkező vállalatok részvényei felülteljesítették a magasabb tőkearányos megtérüléssel rendelkezők papírjait.

A Jefferies elemzése szerint az egészségügyi részvények ralija a furcsaság egyik fontos oka, amelyben kiemelték, hogy az egészségügyi papírok megtérülése általában alacsonyabb. Az alacsonyabb megtérülésű cégek papírjai a megszokottnál drágábbak és a magasabb megtérüléssel rendelkező cégek részvényei olcsóbbnak tűnnek historikus összehasonlításban. A szakértő szerint mindez azonban megváltozhat.

A stratéga szerint a kisebb, és kevésbé drága cégek részvényei vélhetően jól teljesíthetnek, miután a többletlikviditás és a gazdaság visszapattanása jó hírt jelent ezen társaságok számára. Az olcsó részvények továbbra is nagyon olcsók abszolút bázison a szakértő szerint, annak ellenére is, hogy a mélypontokról esetenként több mint 50 százalékot emelkedtek. A Fed által a hitelpiacok számára nyújtott támogatás jobban segíti az alacsony kapitalizációval rendelkező cégeket, mint a nagyvállalatokat.

A stratéga olyan magas megtérüléssel rendelkező kisvállalatok részvényeit válogatta össze, amelyek pénzügyi szempontból egészségesek, és az eredményvárakozásaikat figyelembe véve meglehetősen olcsók.

Ezen vállalatok piaci kapitalizációja 1 és 30 milliárd dollár közötti, míg a tőkearányos megtérülésük (ROE) 10 százalékos, vagy annál magasabb. A tőkeáttételük vagy csökken, vagy 5 százalékosnál alacsonyabb emelkedést mutatott, ami azt mutatja, hogy ezen cégek pénzügyi helyzete stabil, vagy javuló. A Jefferies mind a 14 cég részvényét vételre ajánlotta.  

1. Lithia Motors

A Lithia Motorst egy Chrysler-Plymouth-Dodge kereskedésként 1946-ban alapították meg, Oregon államban, a cég fokozatosan növekedett, a társaság részvényeit 1996-ban vezették be a tőzsdére, a vállalat mára az Egyesült Államok egyik legnagyobb autókereskedőjévé vált. A cég piaci kapitalizációja 3,1 milliárd dollár, a P/E rátája 11,7, míg a tőkearányos megtérülése 19,3 százalék.

LithiaMotors

2. Core-Mark

A társaság családi vállalkozásként 1888-ban kezdte meg működését San Franciscoban, a cég mára Észak-Amerika jelentős méretű fogyasztási cikk forgalmazójává nőtte ki magát. A vállalat piaci kapitalizációja 1,1 milliárd dollár, a P/E rátája 13,5, a tőkearányos megtérülése 10,6 százalék.

CoreMark

3. LKQ

Az LKQ autókhoz és más járművekhez gyárt alternatív és speciális alkatrészeket, a vállalat Észak-Amerika és Európa mellett taiwani operációval is rendelkezik. A társaság piaci kapitalizációja 7,4 milliárd dollár, a P/E rátája 11,6, a tőkearányos megtérülése 12 százalék.

LKQ

4. BorgWarner

Az autóipari beszállító, a BorgWarner bevétele 2019-ben 10,2 milliárd dollár volt, a cég 19 országban van jelen, és a társaság világszerte nagyjából huszonkilencezer munkavállalóval rendelkezik. A vállalat piaci kapitalizációja 6,8 milliárd dollár, a P/E rátája 10,4, a tőkearányos megtérülése 15,9 százalék.

BorgWarner

5. Signature Bank

A New York-i székhelyű kereskedelmi bank, a Signature Bank New York városa mellett az állam más megyéiben is rendelkezik egységekkel, a társaság 2018-ban az USA nyugati partjára is kiterjesztette működését és San Franciscóban nyitott fiókot. A társaság piaci kapitalizációja 5,4 milliárd dollár, a P/E rátája 9,9, a tőkearányos megtérülése 11,6 százalék.

SignatureBank

6. Synchrony Financial

A társaságot a harmincas évek elején, a nagy gazdasági világválság alatt alapították, a vállalat egy pénzügyi szolgáltatócég, amelynek fogyasztói finanszírozási üzletága az Egyesült Államokban a saját márkás hitelkártyák legnagyobb kibocsátója. A Synchrony Financial piaci kapitalizációja 13,5 milliárd dollár, a P/E rátája 8,1, a tőkearányos megtérülése 21,9 százalék.

SynchronyFinancial

7. LPL Financial

Az LPL Financial egy független amerikai brókercég, a társaság az idei első negyedév végén több mint tizenhatezer pénzügyi tanácsadóval rendelkezett. A vállalat piaci kapitalizációja 5,9 milliárd dollár, a P/E rátája 13,7, a tőkearányos megtérülése 55,4 százalék.

LPLFinancial

8. Virtu Financial

A Virtu Financial pénzügyi-, és árjegyzési szolgáltatásokat nyújtó vállalatként likviditást nyújt több mint huszonötezer értékpapírban, harminchat országban világszerte, a vállalat szerint ezáltal segítve a piacok hatékony működését. A cég piaci kapitalizációja 2,8 milliárd dollár, a P/E rátája 11,2, a tőkearányos megtérülése 15,1 százalék.

VirtuFinancial

9. McKesson

A Texas-i székhelyű McKesson többek között gyógyszerészeti ellátási lánc menedzsmenttel és más egészségügyi technológiai szolgáltatásokkal foglalkozik, a társaság több mint hetvennyolcezer alkalmazottal rendelkezik. A vállalat piaci kapitalizációja 24,4 milliárd dollár, a P/E rátája 9,2, a tőkearányos megtérülése 13,7 százalék.

McKesson

10. Oshkosh

Az Oshkosh Corporation speciális járműveket, és teherautó karosszériákat készít, többek között a védelmi célú, a tűzoltósági és más vevők számára is. A társaság piaci kapitalizációja 4,7 milliárd dollár, a P/E rátája 13, a tőkearányos megtérülése 18,7 százalék.

Oshkosh

11. HD Supply

Az HD Supply Észak-Amerika egyik legnagyobb ipari forgalmazó cége, a vállalat két legfontosabb üzleti egysége a létesítmények karbantartására, valamint ipari-, és építőipari tevékenységre fókuszál. A társaság piaci kapitalizációja 5,3 milliárd dollár, a P/E rátája 11,9, a tőkearányos megtérülése 29,8 százalék.

HDSupply

12. Alliance Data Systems

A vállalat üzletágai többek között hűség-, és marketing kampányokkal foglalkoznak, a cég többek között a kiskereskedelmi, az utazási és gyógyszerészeti iparágakban tevékenykedő cégek számára is nyújt szolgáltatásokat. Az Alliance Data Systems piaci kapitalizációja 2,1 milliárd dollár, a P/E rátája 3,7, a tőkearányos megtérülése 25,1 százalék.

AllianceDataSystem

13. Eastman Chemicals

Az Eastman Chemicals speciális anyagokkal foglalkozó vállalat, amely a fogyasztók által naponta használt termékekhez köthető anyagok gyártásában érdekelt. A céget 1994-ben választották le az Eastman Kodakról. A vállalat világszerte több mint ötven helyszínen folytat gyártási tevékenységet, a cégnek világszerte több mint tizennégyezer alkalmazottja van. Az Eastman Chemicals piaci kapitalizációja 9 milliárd dollár, a P/E rátája 10,1, a tőkearányos megtérülése 13,5 százalék.

EastmanChemicals

14. Celanese

A társaság speciális anyagokat és vegyipari termékeket gyárt, amelyeket több iparágban és fogyasztási célokkal is felhasználnak. A vállalat termékeit Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában gyártja. A Celanese piaci kapitalizációja 9,8 milliárd dollár, a P/E rátája 9,6, a tőkearányos megtérülése 27,1 százalék.

Celanese

(BusinessInsider)

Címlapkép forrása: Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images

koronavirus
Frankfurti tőzsde
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Duna House
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Frankfurti tőzsde