Előfizetői tartalom

Az Egyesült Királyságot is elveszthette a Huawei?

Portfolio
Meggondolhatta magát az Egyesült Királyság a Huawei-t illetően brit lapértesülések szerint. A Huawei-t érintő amerikai szankciók, amelyek a kínai vállalat 5G hálózatfejlesztésekben való részvételét korlátozzák, szignifikáns hatással lehetnek a beszállító megbízhatóságára – nyilatkozta az Egyesült Királyság kulturális minisztere hétfőn a Reuters tudósítása szerint. Hozzátéve, hogy semmilyen döntés nincs kőbe vésve.

A szigetország januári döntése értelmében csak korlátozottan, de szerepet biztosít a Huawei-nek a jövőbeli 5G-fejlesztésekben, azóta azonban történtek események. Májusban az Egyesült Államok újabb szankciókat jelentett be a kínai vállalat ellen, a brit nemzeti kiberbiztonsági hivatal ezért vizsgálatot indított az amerikai lépések hatásának feltárására. Washington régóta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés