wallstreet_nyse
Üzlet

Nagyon óvatosak még az elemzők, a defenzív részvényeket ajánlják

Portfolio
A következő egy évre stagnálást várnak a részvénypiacokra a Citi stratégái, szerintük a pozitív és a negatív hatások kiegyenlítik majd egymást – írja a CNBC.

A Citi negyedéves globális részvénypiaci kitekintőjében a bank stratégái azt jósolják, hogy nem lesz jelentős emelkedés a jelenlegi szintekről, érdemes várni a következő részvénypiaci esésig.

Az elemzők továbbra is felülsúlyozásra javasolják az amerikai és a fejlődő piaci részvényeket, a szektorok tekintetében pedig a defenzív iparágakat preferálják.

A defenzív részvények általában konzisztensen fizetnek osztalékot és stabil eredményeket hoznak, függetlenül attól, hogy milyen a gazdaság állapota.

A jegybankok globálisan mintegy 6 ezer milliárd dollárnyi pénzügyi eszközt vásárolhatnak a következő 12 hónapban, ez a kétszerese a korábbi rekordnak. A globális gazdaság a felépülés jeleit mutatja a nagy lezárások után a Citi stratégái szerint. Hozzáteszik, hogy a 18 pontos ellenőrzőlistájukból, ami azt hivatott megjósolni, hogy jöhet-e medve piac, még a többség nem teljesült.

De a globális gazdaság továbbra is igen törékeny a koronavírus-fertőzés terjedése miatt és a vállalati profitokkal kapcsolatos kilátások túlzottak, ami lefelé mutató kockázatot jelent. Ez pedig ellentételezheti a gazdasági felépülés és a jegybanki stimulus pozitív hatásait.

A Citi elemzője szerint a 2021-es EPS-várakozások 30 százalékkal magasabbak a reálisnál, ami azt jelenti, hogy az előretekintő P/E ráta 24-szeres, nem pedig 17-szeres.

Az RBC makrogazdasági stratégája szerint a nagy kérdés, hogy a piacok reagálnak-e majd az újonnan bevezetett lokális korlátozó intézkedésekre. Ha ezek működnek, akkor folytatódhat a szélesebb körű korlátozások feloldása, ez pedig pozitív lehet a piacoknak. Ha pedig nem válnak be a lokális korlátozások a fertőzés megfékezésében, akkor egy fájdalmas felébredés jöhet.

A Longviews Economics a Citihez hasonló véleményen van, semlegesen ítéli meg a részvénypiacokat, szerinte a jó hírek már mind be vannak árazva. Hozzátette, hogy a ciklikus részvények közelmúltban látott szárnyalását nem erősítette meg a kötvényhozamok emelkedése, ami kérdéseket vet fel a rali fenntarthatóságával kapcsolatban. Szerinte a növekedési részvények, mint például az amerikai technológiai óriások, nagyon túlvettek és a defenzív papírok vonzóbbak, viszonylag olcsók a teljes piachoz képest.  

Címlapkép: Getty Images

Frankfurti tőzsde
kórház orvos egészégügy informatika
amerikaitozsdeshutterstock
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
repulo_legitarsasag_repter_kifutopalya
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde