who egészségügyi világszervezet
Üzlet

Több száz tudós szerint a levegőben is terjedhet a koronavírus

Portfolio
Több száz tudós állítása szerint vannak bizonyítékok arra, hogy a koronavírus a levegőben terjed. Ezért felszólítják a WHO-t, hogy módosítson az ajánlásain – írja a Reuters.

Több száz tudós van azon a véleményen, hogy a koronavírus a levegőben terjedve is fertőz, nem csak cseppfertőzéssel, mint ami az általános vélekedés és a WHO álláspontja. Ha csak cseppfertőzéssel terjedne, akkor emberről emberre akkor ugrana át a vírus, amikor a fertőzött beszél, köhög, vagy tüsszent. Az, hogy a levegőben is terjed, pedig azt jelenti, hogy a levegőben keringő kis részecskék is megfertőzhetnek embereket.

A The New York Times információi szerint 32 ország 239 tudósa tervez a héten egy nyílt levelet intézni az Egészségügyi Világszervezethez (WHO), amit egy tudományos lapban publikálnának. Arra kérik a WHO-t, hogy vizsgálja felül az ajánlásait, tekintettel arra, hogy a levegőben keringő kisebb koronavírus-részecskék is meg tudnak fertőzni embereket.

A WHO egyelőre nem válaszolt a Reuters megkeresésére, de korábban azt állította, hogy nincs rá meggyőző bizonyíték, hogy a levegőben terjedne a koronavírus. A szervezet járványmegelőzési vezetője szerint különösen az elmúlt hónapokban merült fel annak a lehetősége több alkalommal is, hogy a levegőben terjedhet a vírus, de ezt egyelőre nem támasztják alá sziklaszilárd bizonyítékok.

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurt tőzsde
kiskereskedelem
Brain Bar 2020
bmw
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Hackertámadás érte az EKB egyik honlapját