samsungshutterstock
Üzlet

A negyedével nőtt a Samsung nyeresége a második negyedévben

Portfolio
Profitnövekedésről számolhat be a második negyedévre a Samsung a közelgő gyorsjelentésében, ennek ellenére a részvények árfolyama esett a ma reggeli kereskedésben.

Közzétette a Samsung ma reggel a második negyedévre várt főbb számait. A technológiai óriás működési eredménye 8100 milliárd koreai won lehet, ami 23 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest és az elemzői várakozásokat is felülmúlja, a konszenzus ugyanis 6400 milliárd dollár volt a Refinitiv adatai szerint.

A bevétele viszont csökkenhetett, a menedzsment becslései szerint 52 ezer milliárd won lehetett a cég bevétele a június végén zárult második negyedévben, ami 7 százalékos visszaesés év/év alapon.

A vállalat nem részletezte, hogy melyik üzletága milyen mértékben járult hozzá a profitnövekedéshez, ez majd a hónap végén esedékes negyedéves gyorsjelentésből derülhet ki.

Annyi azonban elárult, hogy egy, a kijelző üzletágában elkönyvelt egyszeri nyereség megdobta a negyedéves számokat.

A részleg többek között az Apple beszállítója is.

A közleményt megelőzően ma reggel 1 százalékos pluszban állt a Samsung árfolyama a dél-koreai tőzsdén, a számok közzétételét követően azonban 2 százalékos mínuszba fordult a részvény, annak ellenére, hogy az elemzői várakozásokat meghaladó számot közölt a cég. A Bernstein elemzője szerint ez annak tudható be, hogy felfokozottak voltak a várakozások a Samsung negyedévével kapcsolatban, ráadásul kiderült, hogy a várt feletti eredmény csak egy egyszeri tételnek tudható be. Ez pedig nem igazán erősíti a fundamentális sztorit.

A CLSA várakozásai szerint erős lehet a Samsung harmadik negyedéve, a memóriachipek és az okostelefonok értékesítése ugyanis felpöröghet a második félévben. A kijelző üzletág megrendeléseit pedig az őszre várt iPhone 12 dobhatja meg. A memóriachip üzletág a koronavírus-járvány alatt is jól teljesített, miután emberek milliói kényszerültek otthoni munkára.

Címlapkép: Shutterstock

Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Frankfurti tőzsde