tiktok2
Üzlet

A TikTok betiltását fontolgatja az Egyesült Államok

Portfolio
Fontolgatja kínai közösségi média alkalmazások betiltását az Egyesült Államok, többek között a TikTok is áldozatul eshet – mondta el Mike Pompeo külügyminiszter a Fox News-nak.

Az elmúlt időszakban ismét fokozódtak a feszültségek az Egyesült Államok és Kína között és felerősödött a bizalmatlanság a kínai technológiai cégekkel, köztük a TikTokkal szemben. A Fox News hétfőn interjút készített Mike Pompeo-val, aminek során rákérdezett, hogy az Egyesült Államoknak nem kellene-e betiltania a TikTokot és a különböző közösségi média alkalmazásokat. A kérdésre azt válaszolta Pompeo, hogy

nagyon komolyan veszik a dolgot és természetesen foglalkoznak a lehetőséggel.

Hozzátette, hogy már nagyon régóta dolgoznak ezen a kérdésen és két céget emelt ki. Probléma volt, hogy a Huawei technológiája az egész világon elterjedt az IT-infrastruktúrában, ezen a téren már tett az Egyesült Államok lépéseket – közölte Pompeo. A Huawei-en kívül még a ZTE-t említette, ugyanis meglátásuk szerint a vállalat veszélyt jelent az amerikai nemzetbiztonságra.

Washington már régóta kampányol a kínai technológiai cégek ellen. Az elsődleges célpontja a Huawei, a cég termékeiről azt állítja az Egyesült Államok, hogy Peking kémkedésre használja és a felhasználók adatai veszélyben lehetnek. A Huawei eddig mindig visszautasította a vádakat.

A kínai ByteDance nevű cég tulajdonában lévő TikTok tavaly óta van az Egyesült Államok radarján. Amerika aggódik a tartalom cenzúrázása miatt és amiatt, hogy a felhasználói adatokhoz esetleg hozzáférhet Kína. De a cég igyekszik elnyerni a felhasználók bizalmát és elhatárolni magát a kínai anyavállalattól. Ennek érdekében a vállalat a Disney egykori vezetőjét, Kevin Mayert kérte fel a vezérigazgatói pozícióba. A tapasztalt vezető feladata elsősorban az, hogy kiépítse a bizalmat a szabályozó hatóságokkal. A TikTok közölte azt is, hogy az amerikai felhasználók adatait

az Egyesült Államokban tárolják és a backup adatközpont Szingapúrban van. Hozzátette, hogy mindegyik adatközpontjuk Kínán kívül található és a felhasználók adatai egyáltalán nem esnek a kínai törvények hatálya alá.

De a Trump kormányzat továbbra is szkeptikus, Pompeo szerint csak azok az amerikaiak töltsék le az alkalmazást, akik nem bánják, ha a magánjellegű információik a kínai kommunista párt kezébe kerülnek.

(CNBC)

Címlapkép: Nasir Kachroo/NurPhoto via Getty Images

koronavírus orosz járvány vakcina
bull bear
koronavirus, mikroszkop
vakcina__koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
bull bear