FONTOS Sokkoló fejlemények: így pusztít a koronavírus a magyar hiteleknél
Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nem tudja Amerika, hogy reagáljon a koronavírusra

Portfolio
Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek kedden, a járványügyi aggodalmak mellett az Európai Bizottság által közzétett előrejelzés is árnyékot vetett a részvénypiacok hangulatára, miután a tavaszi előrejelzéshez képest rontottak a növekedési kilátásokon. A magyar tőzsde eséssel zárta a keddi kereskedést. A tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítettek, de végül pirosban fejezték be a napot. Nagyon úgy tűnik, hogy a befektetők maguk sem tudják, miképpen reagáljanak a koronavírusra, ugyanazokra a hírekre egyszer emelkednek, egyszer a tőzsdék...

Eséssel zárta a napot Amerika

Maradt a piros tartományban Amerika, végül még a Nasdaq is közel 1%-os mínuszban fejezte be a napot.

A Dow közel 400 pontot esett, ami több mint 1,5%-os gyengülés tegnaphoz képest, az S&P 500 pedig több mint egy százalékot gyengült.

Már a Nasdaq is pirosba fordult

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A kereskedés vége felé haladva a Nasdaq is elvesztette szerény előnyét és ezzel már mindhárom vezető részvényindex mínuszba fordult. a Legnagyobb, közel 1%-os gyengülést a Dow tudhatja magáénak.

Megvan, mennyi törzsrészvényt kaphatnának Hernádiék a Molban, ha elérné a 3052 forintot az árfolyam

Ma tett közzé a Mol azt a dokumentumot, amely a Munkavállalói Résztulajdonosi Program keretében bemutatja, mennyi törzsrészvény vásárlására lennének jogosultak a vezetők, ha a cég árfolyama a célként kitűzött 3052 forintnál lenne.

Tovább a cikkhez

Már csak a Nasdaq erősödik

Jelenleg a Dow és az S&P 500 is negatív tartományban van, egyedül a Nasdaq mutat egy negyed százalékos erősödést.

Az amerikai indexek közül a Dow 0,75%-os, az SP 500 pedig 0,25%-os gyengülést mutat.

Felemásan teljesítenek az amerikai részvényindexek

Bár a járványügyi aggodalmak árnyékot vetnek a részvénypiacokra, a tengerentúli tőzsdék a keddi piacnyitást követő esés egy részét képesek voltak ledolgozni, az amerikai részvényindexek felemásan teljesítenek, a Dow 0,5 százalékos esése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,8 százalékot emelkedett.

Eséssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde

Eséssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 742 pontos mínusz mellett 2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Magyar Telekom stagnált és 383 forinton zárt, a Mol 2 százalékos esés után 1822 forinton fejezte be a napot. Az OTP 2,4 százalékos esés után 10 940 forinton zárt, míg a Richter 2,4 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 6655 forinton zárták a keddi kereskedést.

Egyre nagyobb esés a magyar tőzsdén, lefordult az OTP

Az irányadó európai részvényindexek esnek kedden délután, a tengerentúli tőzsdéken is eséssel indult a kereskedés, az amerikai piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde tovább esett, a BUX 5,3 milliárd forintos forgalom és 866 pontos mínusz mellett 2,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a hazai nagypapírok közül az OTP és a Richter teljesít a leggyengébben. Az OTP árfolyama 3,2 százalékot esett.

Eséssel indult a keddi kereskedés Amerikában

Eséssel indult a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a hangulatra részben a járványügyi aggodalmak vetettek árnyékot, miután a floridai Miamiban a járvány hétvégi fellángolását követően lezárták az éttermeket és a tornatermeket, míg Texasban a koronavírus-megbetegedés miatti kórházban ápoltak száma ismét új csúcsra emelkedett. A Dow 0,7 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,5 százalékot esett a keddi piacnyitás után.

Lejjebb került a BUX, esik az OTP

Kedden lefordultak az irányadó európai részvényindexek, a tengerentúli piacnyitás felé közeledve a magyar tőzsde is tovább esik, a BUX 4,4 milliárd forintos forgalom és 795 pontos mínusz mellett 2,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP 2,7 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,8 százalékot esett, a Richter mindemellett 2,7 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom stagnál.  

Eséssel indulhat a keddi kereskedés a tengerentúlon

Borúsabbra fordult a részvénypiaci hangulat kedden, miután a befektetőket részben ismét a járványügyi félelmek aggasztották, az irányadó európai részvényindexek többsége lejjebb került ma. A tengerentúli tőzsdéken is eséssel indulhat a kereskedés, a határidős Dow 0,8 százalékos esést, míg a határidős S&P500 0,6 százalékos esést vetíthet előre a mai piacnyitásra.

Passzív jövedelemre vágysz? Nagyon nem mindegy, mibe teszed a pénzedet

Egyre többen gondolkodnak azon, hogy nem a hagyományos munkaviszonyból, hanem passzív jövedelmen keresztül tesznek szert bevételre, számukra is kínál lehetőséget a részvénypiac, például osztalékpapírokon keresztül. A válságok alatt azonban a cégek osztalékfizetése is csökkenhet, jó példa erre az idei év, a járványt követő hetekben sorra döntöttek úgy a vállalatok, hogy a likviditási pozíciójuk relatív javítása érdekében csökkentik vagy elhalasztják az osztalékfizetést. Főként az európai vállalatokra volt ez jellemző, az amerikai cégek inkább nyúlnak a részvényvásárlások csökkentésének az eszközéhez, és csak utána az osztalékvágáshoz, a szektorok közül pedig a pénzügyi szegmensben volt leginkább jellemző az osztalékok csökkentése, ebből is látszik, nagyon nem mindegy részvényt választanak a befektetők osztalékpapírként.

Tovább a cikkhez

Drasztikus visszaesés a BMW-nél, pedig Kínában már látszik a fordulat

Nem meglepetés, hogy globálisan alaposan visszaesett a BMW értékesítése, a pandémia miatt a márkacsoport eladásai negyedéve csökkentek a második negyedévben, Rolls-Royce-ból fele annyit, MINI-ből több mint harmadával, BMW-ből pedig közel negyedével kevesebbet adtak el, mint egy éve. Reményre ad okot, hogy Ázsiában, és azon belül Kínában a tavalyinál is több autót adtak el.

Tovább a cikkhez

Lefordult a magyar tőzsde

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek kedden, a régiós tőzsdék mindemellett felemásan teljesítenek, a bécsi börze 1,5 százalékos esése mellett a lengyel tőzsde 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a prágai részvényindex 0,1 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde esik, a BUX 2,8 milliárd forintos forgalom és 621 pontos mínusz mellett 1,7 százalékkal került lejjebb. A blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével esnek, a Richter 2,9 százalékkal került lejjebb, az OTP 1,8 százalékot esett, míg a Mol 1 százalékkal került lejjebb.

Esik a Wirecard

A német ügyészek hétfőn bejelentették, hogy letartóztatták a Wirecard Dubai-i székhelyű leányvállalatának vezetőjét, kibővítve a gyanúsítottak körét a cég botrányában. Az elmúlt hetekben egyre dagadt a Wirecard körüli botrány, a cég június végén negyedik alkalommal halasztotta el vállalat tavalyi beszámolójának a közzétételét, a Moody’s bóvli kategóriába minősítette le a vállalatot. A menedzsment elismerte, nagy valószínűséggel nem létezik az az 1,9 milliárd eurós tétel, ami miatt a könyvvizsgáló nem tudta lezárni a Wirecard 2019-es kimutatásait, a korábbi vezérigazgatót, Markus Braunt letartóztatták, majd még aznap 5 millió euró óvadék mellett szabadlábra bocsátották. A vállalat később csődeljárást kezdeményezett. A Wirecard részvényei június 17-én még 104,5 eurón zártak, majd az egyre dagadó botrány közepette az árfolyam összeomlott, a Wirecard június 26-án a korábbi napok zuhanása után 1,08 eurón ütött újabb mélypontot. A cég részvényárfolyama kedden 13,4 százalékos esés után 2,2 euró közelében jár.

Nagyot esett a Bayer

Nagyot esett kedden a Bayer árfolyama, miután a Reuters szerint egy amerikai bíró megkérdőjelezte a cég által javasolt egyezséget, amely a jövőbeli keresetek kezelésére hivatott, a társaság állítólagosan rákkeltő gyomirtójával kapcsolatban. A múlt hónapban a cég legalább 10,9 milliárd dollár kifizetésébe egyezett bele, hogy egyezségre jusson százezer amerikai keresettel kapcsolatban, amelyekben azzal vádolták a céget, hogy a Roundup gyomirtója rákot okoz. A Bayer árfolyama kedden 6 százalékot esett.

Tovább esnek a kontinens börzéi

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek ma reggel, majd a keddi piacnyitástól távolodva a kontinens börzéi tovább estek, a hangulatra kezdetben az amerikai koronavírus-fertőzések számának emelkedése vetett árnyékot. A befektetők emellett a beérkező makroadatokra és gazdasági előjelzésekre figyeltek: a német ipari termelés májusban az elemzői várakozásoknál lassabb ütemben bővült. Az Európai Bizottság keddi előrejelzése szerint az eurozóna gazdasága esetében idén a korábbinál mélyebb lehet a recesszió, míg a 2021-es visszapattanás a korábbi várakozásokkal szemben kevésbé lehet meredek. Az európai tőzsdék estek a délelőtt második felében, CAC40 1,1 százalékos esése mellett a DAX 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a madridi börze 1,2 százalékot esett.

A negyedével nőtt a Samsung nyeresége a második negyedévben

Profitnövekedésről számolhat be a második negyedévre a Samsung a közelgő gyorsjelentésében, ennek ellenére a részvények árfolyama esett a ma reggeli kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Nem szeretne osztalékfizetést látni idén a bankoknál az EKB

Az Európai Központi Bank azt fontolgatja, hogy meghosszabbítja a bankok osztalék-visszatartásra vonatkozó, idén októberben lejáró ajánlását – számolt be a Reuters.

Tovább a cikkhez

Tőzsdére megy a világ egyik legtitokzatosabb cége

Tőzsdére mehet a világ egyik legtitokzatosabb cége, az amerikai Palantir Technologies, amely olyan szervezeteket tudhat az ügyfelei között, mint a CIA, vagy az FBI. Az adatelemzéssel foglalkozó vállalat bejelentése szerint benyújtotta az amerikai pénzügyi felügyelethez a tőzsdei bevezetéshez szükséges első dokumentumokat, de ezek egyelőre nem publikusak.

Tovább a cikkhez

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék a keddi piacnyitás után

Eséssel indult a nap az európai tőzsdéken, miután a befektetők a beérkező makroadatokra, és Egyesült Államokban koronavírus-fertőzöttek számának emelkedésére figyeltek. Németországból a májusi ipari termelési adatot tették közzé: Az elemzői várakozásoktól kissé elmaradt az ipari termelés volumene májusban. Az előző hónaphoz képest 7,8 százalék volt a növekedés, amely önmagában ugyan magas, de éves szinten még így is 19,3 százalékkal maradt el a német ipar tavaly májustól. A DAX 0,8 százalékos esése mellett a CAC40 0,8 százalékkal került lejjebb ma reggel.

Mérsékel eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a keddi kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 65 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel. Az OTP 0,4 százalékos esése mellett a Mol 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,3 százalékot esett. A Magyar Telekom 0,7 százalékot erősödött.

Már 53 milliárd forintért vette részvényeit idén az OTP

Nagy tételben veszi a részvényeit idén az OTP, tegnap újabb 1,2 milliárd forintnyit vett a bank.

Tovább a cikkhez

Európában mérsékelt elmozdulással indulhat a keddi kereskedés

  • Emelkedéssel indult a hétfői kereskedés az amerikai részvénypiacokon, az erősödés egészen a nap végéig kitartott, a befektetők kedvezően fogadták a tegnapi, kínai lapban megjelent cikket, amely szerint a kínai gazdaságnak hasznos a koronavírusból való kilábalás során, ha egy "egészséges bull piac" alakul ki, amit úgy fordítottak le a befektetők, hogy itt az idő venni a részvényeket. Mindez globálisan is erősítette a kockázati étvágyat és táplálta a részvénypiaci jókedvet, a tengerentúli tőzsdék emelkedéssel zárták a napot, a Nasdaq Composite pedig új történelmi csúcson zárt, a hangulatra ezúttal az amerikai koronavírus-fertőzések számának növekedésével kapcsolatos aggodalmak sem tudtak árnyékot vetni. A Dow végül 460 pontos plusz mellett 1,78 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,6 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 2,2 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ázsiában vegyesen teljesítettek az irányadó részvényindexek kedden, a kínai tőzsde azonban tovább tudott erősödni, a sanghaji börze hétfőn közel öt éve nem látott emelkedést produkált a kínai lapban megjelent cikket követően, amely szerint a kínai gazdaságnak hasznos a koronavírusból való kilábalás során, ha egy "egészséges bull piac" alakul ki. A sanghaji börze 1,8 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nikkei 0,6 százalékot esett.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel. Az európai határidős részvényindexek is lejjebb kerültek kedd reggel.
  • Kedden az MNB közzéteszi a nemzetközi tartalékok előzetes becslését, majd rögtön ezután érkezik a szálláshelyek forgalma és az ipar teljesítménye májusban. Németországból a májusi ipari termelési adatot teszik közzé.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, az augusztusi leszállítású WTI jegyzése 0,4 százalékos esés után 40,41 dollárnál jár. Az arany árfolyama stagnál ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 1 784,8 dollárnál jár.
  • A forint az irányt keresi ma reggel az euróval szemben, egy euróért 352,20 forintot kell fizetni, míg egy dollár 311,38 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

americanairlines_legitarsasag
nemet_nemet
fedusa_shutter
Frankfurti tőzsde
trump
bacsimaszk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
americanairlines_legitarsasag