warrennbuffett222
Üzlet

Van egy részvény, amire nagyon sokat tett fel Warren Buffett

Portfolio
Warren Buffett egyszer azt nyilatkozta, hogy a „diverzifikáció a tudatlanság elleni védelem. Nincs értelme akkor, ha tudod, hogy mit csinálsz”. Úgy tűnik, hogy a milliárdos befektetési guru most nagyon tudja. Mostanra ugyanis cége, a Berkshire Hathaway befektetési portfoliójának közel felét egyetlen részvény adja.

A diverzifikáció a befektetők kockázatkezelési eszköze, Warren Buffett szerint azonban csak akkor van rá szükség, ha nem tudod, hogy mit csinálsz. Úgy tűnik, hogy cége, a Berkshire Hathaway követi a milliárdos befektetési guru tanácsait,

jelenleg ugyanis befektetési portfoliójának közel felét egyetlen részvényben tartja.

Mintegy 91 milliárd dollárnyi Apple-részvénnyel rendelkezik a Berkshire Hathaway pillanatnyilag, részben az Apple-részvények szárnyalásának köszönhetően. Idén 27 százalékot, az elmúlt egy évben pedig több mint 80 százalékot száguldott a technológiai óriás papírja. Ez azt jelenti, hogy a Berkshire 214 milliárd dolláros befektetési portfoliójának 43 százalékát teszi ki jelenleg az Apple – írja a Marketwatch a Motley Fool adataira hivatkozva.

Mindez annak fényében érdekes, hogy Buffett régebben kifejezetten tartózkodott a technológiai részvények vásárlásától, arra hivatkozva, hogy nem érti teljesen az üzleti modelljüket. A szektor száguldását látva azonban nem csoda, ha engedett ebből az elvéből, hiszen egy ilyen raliból mindenkinek fájdalmas kimaradni. Az év elején Warren Buffett a CNBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy nem pusztán egy részvényként gondol az Apple papírjaira, hanem úgy, mint ami már az üzlete része. A Geico-hoz és a BNSF nevű cégekhez hasonlította, amelyek 100 százalékban tulajdonolt leányvállalatai. "Ez talán a legjobb üzlet, amiről tudok a világon” – tette hozzá.

Összesen 46 részvény van a Berkshire portfoliójában, az Apple után a második legnagyobb összeget a Bank of America papírjaiba fektette a cég.

A Berkshire Hathaway árfolyamának alakulása

Címlapkép: Daniel Zuchnik/WireImage

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
bull