Portfolio signature

Vásárolhatsz drágán, csak tudd, miért teszed!

Féktelen emelkedésen vannak túl a világ részvénypiacai, március közepe óta 30-40 százalékot raliztak a fontosabb benchmarkok, még a továbbra is súlyos globális pandémiás helyzet sem tudta elrontani a befektetők hangulatát. Ekkora emelkedés után adódik a kérdés, nem drágák-e már a részvények. A rövid válasz az lenne, hogy a legtöbb piacon már feszített az árazás, de a képlet ennél bonyolultabb. Nem mindegy ugyanis, hogy figyelembe vesszük-e, hogy a tőzsdék sztárjai, a benchmarkokat egyre inkább uraló nagy techvállalatok részvényei miatt egyre kevésbé reprezentatívak az aggregált árazási mutatók a szélesebb piacokkal kapcsolatban, de az alternatívák sem túl vonzók, alacsony állampapírhozamok mellett  egyrészt érdemes kimozdulni a komfortzónából, és például részvényekbe fektetni, másrészt nulla közeli kockázatmentes hozamnál a vállalati árazások is olyan magasak, amiket csak elbír az Excel.

A világ részvénypiacai több szempontból soha nem látott gyorsaságú és meredekségű ralin vannak túl a március közepi mélypont óta, a vezető európai és amerikai részvényindexek jellemzően 30-40 százalékot emelkedtek az elmúlt hónapokban, az emelkedést vezető Nasdaq több mint 50 százalékot, a vezető brazil és argentin benchmark pedig 54 illetve 78 százalékot ralizott.

A masszív rali után több részvényindex is nagyon közel került történelmi csúcsához, a Nasdaq gyakorlatilag csúcson áll,

de az S&P 500, a Nikkei vagy a DAX is közel került a korábbi rekordszinthez.

Miről szól még a cikk?

  • A legtöbb részvénypiac magas árazáson forog
  • Az árazások feszítettek, de nem véletlenül
  • A nagy tech cégek árazása torzítja a képet
  • Nulla közeli kockázatmentes hozam mellett egekbe emelkedhet a részvények árazása

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A teljes anyag elolvasásához érdemes most előfizetni a Portfolio Signature-re, augusztus 11-ig 50%-os kedvezménnyel 1745 forintért (teljes áron a havidíj 3490 forint lesz). Az éves előfizetés díja 34900 forint, a fizetés egyszerűen, online tranzakcióval működik.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések