SAP
Üzlet

Javulásról számolt be a legnagyobb európai techcég a második negyedévben

Portfolio
Ma tette közzé előzetes számait az SAP, a cég bevétele és üzemi eredménye is nőtt a második negyedévben, a vállalat szerint az üzleti tevékenység a járványügyi korlátozások hatásait követően fokozatosan javult a második negyedévben, a társaság mindemellett megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait. Az SAP előzetes számai után a cég részvényárfolyama új csúcsra emelkedett.
  • Az SAP közzétette előzetes számait, a cég bevétele 2 százalékkal 6,74 milliárd euróra emelkedett a második negyedévben, a szoftverlicensz bevételek 18 százalékkal csökkentek a korábbi év azonos időszakához képest, míg a cloud bevételek 21 százalékkal 2,04 milliárd euróra emelkedtek.
  • A vállalat szerint a bevétel javulást mutatott az első negyedévhez képest, mindemellett kiemelték, hogy a szoftverlicensz bevételek bár a megszokott szintek alatt vannak, azok a vártnál jobban javultak. A társaság a tervei szerint a részletes második negyedéves beszámolóját július 27-én teszi majd közzé.
  • A társaság üzemi eredménye 1,28 milliárd euróra nőtt a második negyedévben, az üzemi marzs 6,5 százalékponttal 19 százalékra nőtt. Az SAP az új alkalmazottak felvételének lassítása mellett költséget csökkentett, beleértve az utazásokra fordított kiadások csökkentését, több virtuális esemény megrendezését is.
  • A cég megerősítette az idei évre vonatkozó előrejelzését, a bevétel az idei évben 27,8-28,5 milliárd euró között alakulhat (konstans devizaárfolyamok mellett), a cloud bevételek esetében 8,3-8,7 milliárd eurót vár a társaság, míg az üzemi eredmény 8,1-8,7 milliárd között alakulhat idén.
  • Az SAP szerint a kilátások azon a feltételezésen alapulnak, hogy a kereslet a harmadik-, és a negyedik negyedévben fokozatosan javul, ahogy a gazdaságok újranyitása folytatódik és enyhülnek a járványügyi korlátozások.
  • A vállalat számait jól fogadták a befektetők, az SAP 7,3 százalékkal került feljebb, az árfolyam új csúcsra emelkedett ma délelőtt. Az SAP részvényárfolyama idén 14,9 százalékot emelkedett.

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

izernorbertmti
Lai
iskola oktatás tanár pedagógus
Frankfurti tőzsde
raiffeisen bank_getty
trump
trump
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Lai