BÉT
Üzlet

Kiberbiztonsági tanácsadócéget vesz a 4iG

Portfolio
Megvásárolja a 4iG a TR Consult Kft. (TRC) 100 százalékos üzletrészét – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az akvizíció célja a 4iG meglévő kapacitásainak, illetve a kiberbiztonság területén nyújtott szolgáltatási portfóliójának bővítése. A felvásárlás hozzájárul majd, hogy a 4iG információbiztonsági szolgáltatásaival is a régiós piacra lépjen – derült ki a társaság közleményéből.

A 4iG szorosabbra fűzi évtizedes munkakapcsolatát a TR Consult Kft.-vel. A 2007-ben alapított, integrált informatikai védelmi megoldásokkal, kiberbiztonsági tanácsadással foglalkozó - jelenleg 10 fős mérnöki csapattal rendelkező - vállalkozás 2020. július 9-én kerül a 4iG tulajdonába. A magyarországi és közép-európai aktivitással működő, elsősorban nagyvállalati ügyfélkörrel rendelkező TRC megvásárlását a 4iG kapacitásainak és szolgáltatásainak bővítése indokolja.

„A 4iG egyik kiemelt stratégiai szolgáltatási területe az információbiztonság, így a társaság megvásárlásával alapvető célunk a belső erőforrások, illetve a meglévő kompetenciák bővítése volt, amelyhez a TR Consult szakértői csapatával, gyártói minősítésekkel, kiemelkedő referenciáival és vevői kapcsolataival járulhat hozzá. Egyes szakmai területeken már ma is jelentős szinergiák mentén működtek a társaságok, mint például a SOC (security operation center), a sérülékenységvizsgálat, vagy az etikus hackelési szolgáltatás. A társaság megvásárlásával azonban olyan technológiai kompetenciával is bővíthetjük szolgáltatásainkat, mint a fejlesztői forráskódok auditálása, hálózat és határvédelmi megoldások, vagy a minőségmenedzsment, amelyek eddig hiányoztak a 4iG portfóliójából. Az akvizíció hatásaként az integrált informatikai védelmi megoldások területén 25-30 százalékos árbevétel növekedést várunk.” –mondta a ma bejelentett tranzakció kapcsán Farkas Péter, a 4iG műszaki vezérigazgató-helyettese.

A TR Consult Kft. alapítója és ügyvezetője, Őry Tamás továbbra is a cég első embere marad, emellett pedig a 4iG üzletfejlesztési igazgatói feladatait is ellátja majd a security üzletágban.

A 4iG stratégiai tervei szerint üzletága folyamatos fejlesztésével és bővítésével a kiberbiztonság területén is piacvezetővé válhat Magyarországon.  A TRC meglévő nemzetközi ügyfél- és partnerkapcsolatai révén pedig már rövid időn belül a közép-kelet európai régióban is piacra léphet szolgáltatásaival.

A 4iG ma 0,2 százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 6,5 százalékot esett.

Kereskedés 4IG-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

(BÉT)

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
németország gyár erőmű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus